Početna Party Time Treći “Festival ljubavi” od 3. do 24. februara

Treći “Festival ljubavi” od 3. do 24. februara

0

Treći ”Festival ljubavi” biće održan na Trgu slobode i na još nekoliko lokacija u Novom Sadu, od 3. do 24. februara.

Manifestaciju organizuju udruženja Subsidium, HBO Color Media Events, kompanije Color Media Communications i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada.

Kako je rekla predstavnica organizatora Milena Biga, ideja Festivala je da se, kroz saradnju sa ustanovama kulture, u okviru tematike ljubavi, predstave muzičari, pisci, slikari i drugi umetnici.

Ovom manifestacijom, uslovno rečeno, otvaramo sezonu festivala u našem gradu, poznatom po kvalitetnim programima koji privlače brojne turiste. ”Festival ljubavi” objedinjuje kulturne, kreativne, zabavne i turističke sadržaje i to je jedan od njegovih bitnih aspekata. Organizatori se potrude da sarađuju sa organizacijama i ustanovama kulture, sa samostalnim umetnicima i na taj način doprinose kvalitetu kulturne ponude grada. Verujem da će i ovoga puta zanimljivom ponudom opravdati poverenje i ispuniti očekivanja – naglasio je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Otvaranje Festivala zakazano je za nedelju, 3. februar, u 18 časova na Trgu slobode, a prvi će nastupiti dečji hor ”Zvončići”, potom u 19 časova nastupa Red Hot Chili Peppers Tribute band, uz tradicionalno puštanje balona u obliku srca.

I ove godine na Festivalu učestvuju Galerija Matice srpske i Spomen zbirka Pavla Beljanskog koje će predstaviti dela iz svojih galerija sa ljubavnom tematikom. U Muzeju savremene umetnosti Vojvodine organizujemo projekciju domaćih filmskih klasika, a u Novi Sad dovodimo potomke ili prijatelje, nekih od najvećih jugoslovenskih glumaca koji više nisu sa nama. Organizujemo i humanitarnu akciju da deci i omladini Dnevnog boravka Centra za socijalni rad kupimo klavijaturu koja im je potrebna za nastupe, a njih ćemo moći da čujemo 13. februara – istakla je predstavnica kompanije Color Media Communications Jelena Jovičić.

Vokalni sastav ”Muzika srca”, koji već devet godina promoviše višeglasno pevanje, prisutan je na ”Festivalu ljubavi” od samog početka, a ove godine na Dan zaljubljenih izvešće najlepše ljubavne numere svetske pop muzike, filmske muzike i mjuzikla – kazala je umetnički rukovodilac sastava dr Svetlana Rakić.

Kako je izjavio turistički vodič Srđan Bošković, agencija ”Putokaz 021” i “Festival ljubavi” pokloniće posetiocima tematsku šetnju posvećenu ljubavima Novog Sada, i to 13. februara, a skup je predviđen u 17 časova kod spomenika Svetozara Miletića. Zainteresovani treba da se prijave putem Fejsbuk stranice Festivala.

Više informacija o festivalu možete pronaći na zvaničnoj stranici www.color.rs/love2019 i Fejsbuk stranici – Festival ljubavi Novi Sad.

Prijatelji festivala su: Fuzetea, Orbit, Zaječarsko pivo i Tržni centar BIG.