Početna Party Time Tri odlična razloga zbog kojih Novu godinu morate provesti u Novom Sadu

Tri odlična razloga zbog kojih Novu godinu morate provesti u Novom Sadu

0

Grad koji je oduvek važio za grad kulture, mesto susreta velikih mislilaca i najobrazovanijih ljudi, grad koji poistovećujemo sa Atinom 19. veka i grad o kom ćemo tek govoriti kao o srpskom Edinburgu 21. veka, na kraju, grad koji je poneo prestižnu titulu Evropske prestonice kulture još jednom dokazuje da bogatstvo različitosti i susreta svih vrsta umetnosti može jedino da se desi u Novom Sadu, i to kroz Дoček!

Tako će se i u novogodišnjoj noći spojiti popularna kultura sa elitnom: 31. decembra kroz glavne ulice Novog Sada proneće se različiti ritmovi, različiti žanrovi, mnoštvo umetnosti, vrednosti te će naš grad i ove godine zasijati evropskim sjajem.

Upravo tri muzičara zbog kojih je neophodno doći u prestonicu kulture za Дочек, uklapaju se u sliku Novog Sada – sliku interkulturalnog grada kome nijedan nije ravan.

1. Šarlatan de Balkan – Manjifiko

Uvod u dobru zabavu u novogodišnjoj noći napraviće Robert Pešut, poznat kao Manjifiko. Njegova muzika poznata je širom regiona, a samo neki od hitova koje svakodnevno slušamo jesu „Samo malo“, „Pukni zoro“, „Ya mustafa“, „Hir aj kam hir aj go“ i mnogi drugi. Šarlatan de Balkan prvi je od razloga zbog kojih morate posetiti Evropsku prestonicu kulture za Дoček.

2. Dr Nele Karajlić, gudači, opera i hor

Ne manje važan jeste i dr Nele Karajlić koji će i ovog puta doneti novine u svoj nastup. Pored benda koji ga prati, na sceni će mu se pridružiti i kvartet kamernog orkestra Kamerata Akademika, prvakinja Opere Srpskog narod pozorišta Jelena Končar, kao i hor Akademskog kulturno-umetničkog društva „Sonja Marinković“. Poseban spoj u posebnom gradu. Spoje elitne i popularne kulture samo u Novom Sadu!

3. Filatov i Karas – haus na Trgu slobode

U prvim satima 2019. zavrteće se najpopularnije numere poznatog di džej para Filatova i Karasa čiji repertoar tera na ples. Hitovi „Time Won’t Wait“, „Don’t be so shy“, „Tell it to my heart“ na Trgu slobode biće svojevrsan i razigran muzički pozdrav novoj godini i godini u kojoj Novi Sad slavi titulu Omladinske prestonice Evrope.

Dođite u Novi Sad na Дoček jer je provod zagarantovan!

Foto: Promo