Početna Party Time Trkulja oduševio Novosađane

Trkulja oduševio Novosađane

trkulja

Pred punom salom SPENS-a na oduševljenje svih prisutnih, Slobodan Trkulja i Balkanopolis održali su nezapamćen performans u trajanju od bezmalo tri sata.

trkulja3

Atmosferi apsolutne ushićenosti doprineli su i gosti koncerta, a naročito dugonajavljivani gajdaš iz Škotske, koji je razgalio publiku i dobio dugotrajan i gromoglasan aplauz. Slobodan Trkulja je svog gosta najavio uz posebne počasti i ukratko objasnio kako je do njihove saradnje došlo.

trkulja2

Gost iz Škotske izveo je i svoju numeru u tradicionalnom duhu, koja nosi naziv “Dark real”. Danica Krstić, pobednica takmičenja narodne izvorne muzike pod nazivom “Šljivik”, otpevala je „Svadbarsku“ pesmu zajedno sa Trkuljom i time, kako je sama rekla, ispunila svoju davnu želju.

trkulja4

Jednu od svojih poznatijih pesama “Dodole”, izveo je uz pratnju trenutno najbolje frulašice u Srbiji, Nede Nikolić. Numera posvećena Caru Konstantinu, izazvala je burne reakcije publike, koja je skandirala i pevala zajedno sa autorom.

trkulja1

Pesma “Anđele” je bila posvećena ćerkama Slobodana Trkulje, koje su ga pomno i sa velikim uzbuđenjem pratile sa tribina. Na sedištima tribina mogao se primetiti i veći broj crkvenih velikodostojnika koji su svojim prisustvom odali počast autoru. Trkulja je posebno najavio pesmu posvećenu blaženopočivšem Patrijarhu Pavlu, koja je izmamila posebne emocije publike.

Autor: Jelena Dopuđ
Foto: Maša Pavlović