Početna Party Time White Lies na INmusic #15!

White Lies na INmusic #15!

0

Da je sve bilo normalno, INmusic #15 bi već bio održan, i mi bismo sa zadovoljstvom pregledali fotografije i sumirali utiske, ali šta je tu je, još svega 350+ dana do odgođenog izdanja omiljenog nam festivala. Ali, dobro je da je on sve jači. Čini se da će Jarun biti tesan da u junu 2021. primi sve zainteresovane, budući da se imrpesivnom lajnapu pridružuje i britanski post-punk, neo-new-wave sastav White Lies!

White Lies su 2007. godine oformili Harry McVeigh, Charles Cave i Jack Lawrence-Brown kako bi mogli početi izvoditi nove pesme za koje su smatrali da se ne uklapaju u opus njihovog dotadašnjeg zajedničkog benda, Fear of Flying.

Album prvenac To Lose My Life… izdaju u januaru 2009. godine koji odmah zaseda na prvo mesto UK Albums Chart i predstavlja dva singla kojima će obeležiti eksplozivan početak karijere – ‘To Lose My Life’ i ‘Farewell to the Fairground’. Početkom 2011. godine White Lies izdaju svoje drugo studijsko izdanje Ritual, u 2013. godini Big TV te Friends u 2016. godini. Nastavljajući kreativni niz redovitih studijskih izdanja “Nevine laži” svoj peti studijski album Five izdaju početkom 2019. godine uz odličan prijem publike i kritike.

White Lies pripadaju onom novom talasu indie-rocka koji se ugledao na Joy Division, a kome pripadaju i Interpol i Editors: mračna muzika uz koju se pleše! Prvo je bila gitarska, ali u poslednje vreme sve više i sintpop.

Vidimo se u junu na Jarunu! Onom tamo.

Autor: Žikica Milošević
Foto: INmusic / Promo