Početna Party Time Završen četvrti “Novosadski Oktoberfest”: Čist hedonizam i uživanje za sva čula!

Završen četvrti “Novosadski Oktoberfest”: Čist hedonizam i uživanje za sva čula!

0

Otvaranjem drvenog pivskog bureta, na sada već tradicionalan način, u petak, 18. oktobra, otvoren je četvrti “Novosadski Oktoberfest” u Master hali Novosadskog sajma.

Ovogodišnjoj ceremoniji otvaranja pivskog bureta prisustvovali su: Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada; Ivan Đoković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam APV; Martin Knap, direktor Nemačko-srpske privredne komore; Slobodan Cvetković, direktor Novosadskog sajma i Robert Čoban, predsenik Color Press Grupe.

Prve večeri festivala u prepunoj Master hali Novosadskog sajma nastupili su: Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Atomsko sklonište, Van Gogh, Bend Sanitarium i Zbogom Brus Li. 

Više o tome kako smo se proveli prve večeri festivala pogledajte OVDE.

Novosađani i njihovi gosti bili su u prilici da uživaju u više desetina brendova piva iz celog sveta, bavarskim kobasicama, perecama i puno dobre zabave.

Drugo veče festivala tradicionalno je započelo bavarskom muzikom, a potom su na bini u prepunoj Master hali nastupili: Orthodox Celts čiji je frontmen grupe, Aca Seltik, na bini proslavio rođendan, a potom i Jura Stublić i Film, Dejan Petrović i Big Band i Električni orgazam.

“Novosadski Oktoberfest” je prethodne tri godine napunio Master halu Novosadskog sajma i svake godine okupio preko 15.000 posetilaca, popilo se preko 35.000 litara piva najpoznatijih pivara i stotina zanatskih, pojelo preko 5.800 kobasica, a ceo događaj je prošao bez ijedne intervencije policije i hitne pomoći.

U toku obe večeri festivala organizovano je i takmičenje u držanju krigli, u muškoj i ženskoj kategoriji, koje je održano na bini Oktoberfesta.

Festival se organizuje uz podršku Grada Novog Sada, Nemačko-srpske privredne komore, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Turističke organizacije Novog Sada.

Sve informacije o festivalu možete potražiti i na zvaničnom sajtu www.oktoberfest2019.org i Fejsbuk stranici Novosadski Oktoberfest.