Početna Party Time Zeal & Ardor novo pojačanje Europavox stagea na INmusic festivalu #14!

Zeal & Ardor novo pojačanje Europavox stagea na INmusic festivalu #14!

0

Zeal & Ardor na INmusic festival #14 donose inovativan spoj black metala, bluesa i afro-američkog južnjačkog zvuka u sklopu projekta Europavox!

Iza projekta Zeal & Ardor stoji genijalni Manuel Gagneux koji je, nakon što se iz Švajcarske preselio u Njujork odbacio pređašnji nadimak Birdmask i počeo stvarati muziku pod imenom Zeal & Ardor, a na koncertnim pozornicama mu se pridružuje i vrhunski i raznoliki prateći bend.

Muzika Zeal & Ardora daleko je mračnija i glasnija od one koju je stvarao pre, no upravo to je Gagneuxov zaštitni znak kojim osvaja publiku širom sveta.

Svoj prvi album Devil Is Fine objavio je 2016. godine anonimno, a brojni kritičari bili su uvereni kako se radi o delovima starijih pesama pretočenih u novo ruho. Ubrzo nakon, Gagneux je otkrio kako upravo on stoji iza mračnog i žestokog, a istovremeno spiritualnog zvuka te je svoju sasvim inovativnu muziku počeo izvoditi uživo, čime je i započela njegova globalna karijera.

Album Stranger Fruit objavio je dve godine kasnije, a u međuvremenu je radio s brojnim kolegama koji ga i dalje prate na live nastupima. Zeal & Ardor su black metal, aktivizam i breme mračne istorije američkog juga u ssvremenom ruhu robusnih i intenzivnih nastupa uživo, a da se radi o zaista posebnom projektu imaćemo prilike da svedočimo i na zagrebačkom Jarunu ovog leta u sklopu Europavox projekta, čiji je INmusic festival ponosni partner.

Autor: Žikica Milošević
Foto: Promo