Početna Party Time Željko Vasić sinoć nastupio na Grožđebalu

Željko Vasić sinoć nastupio na Grožđebalu

unnamed (7)

Koncertom pop pevača Željka Vasića na glavnom trgu u Sremskim Karlovcima, sinoć je uz muziku, vino i razne đakonije sa obližnjih štandova, protekao još jedan Grožđebal. Najmlađi posetioci iz cele Vojvodine, zabavljali su se u obližnjem luna parku i koncertu, dok su oni stariji kupovali ručno pravljene sitnice za kuću, domaće sapune i kupke, med, medenjake i štrudlice domaćina iz Karlovaca.

unnamed (10)

I dok je u prepunim uličicama i na trgu vladala vesela atmosfera, pored glavne bine, na Trgu Branka Radićevića, sa čašom pića u ruci, grupe tinejdžera nestrpljivo su isčekivale koncert Željka Vasića. Sa nekoliko minuta zakašnjenja, oko 21:30, pop pevač je zajedno sa masom zapevao neke od svojih najvećih hitova, kao što su “Samo moja”, “Voli me i ne voli me”, “Pogledaj” i druge.

unnamed (4)

Manifestacija “Karlovačka berba grožđa”, predstavlja običajnu svečanost, kojom se dugi niz godina obeležava početak berbe grožđa. Program Grožđebala se sastoji od privrednog dela u kojem se organizuje prodajna izložba vina, grožđa i suvenira i kulturno-umetničkog dela sa izložbama, koncertima i folklornim smotrama. Cilj manifestacije je pored negovanja kulturne tradicije grada, i unapređivanje turizma u ovoj varošici, s obzirom na to da svake godine festival u Sremskim Karlovcima poseti oko 100.000 ljudi.

unnamed (8)

Tokom celog jučerašnjeg dana, u gradu su pored redovnih, uvedene i vanredne autobuske linije za Sremske Karlovce. Ta praksa će biti nastavljena i danas, kada je planirano i zatvaranje Grožđebala, koncertima i nastupima kulturno-umetničkih društava iz regiona.

unnamed (5)

Autor i foto: Maja Guzijan, nshronika.rs