Početna Party Time Žurka i promocija fotomonografije benda Zbogom Brus Li danas u Fabrici

Žurka i promocija fotomonografije benda Zbogom Brus Li danas u Fabrici

0

zbogom_brus_li

Promocija fotomonografije poznatog novosadskog benda Zbogom Brus Li “Zabranjenima ulaz besposlen” biće u utorak, 1. decembra u SKC Fabrika, Bulevar Despota Stefana 5. Posle kaseta, CD-a, ploče, spotova i jednog igranog filma, sada se zanimljive informacije o ovom kultnom novosadskom bendu mogu pronaći i u knjizi, tačnije fotomonografiji “Zbogom Brus Li – Zabranjenima ulaz besposlen”, a uskoro i u dokumentarcu.

Slavko Matić iz benda Zbogom Brus Li gostujući na Radiju 021 objasnio je da ova fotomonografija sadrži 23 godine rada benda, njihove uspone i padove, svirke i događaje na kojima su gostovali, kao i mnoge njihove uspomene koje su ostavile neizbrisiv trag na stvaralaštvo.

Tri godine radili smo na ovoj knjizi i obećavamo da njena promocija neće uopšte ličiti na klasično književno veče. Kao specijalan gost na promociji pojaviće se i čuveni beogradski voditelj Zoran Kesić, koji će pričati kako o samoj knjizi, tako i o medijskom mraku u kom svi živimo, zatim govoriće i Branislav Grubački Guta, kao i mi autori. Ulaz je besplatan tako da pozivamo sve da nam se pridruže sutra u Fabrici“, rekao je Matić.

Fotomonografiju čini preko 5.000 foto-prizora, stripova i crteža. Mnogi su u ovoj knjizi rekli koju reč o bendu pa je tako Petar Peca Popović rekao da je “ZBL davno našao svoj koridor, možda ne dovoljno širok ali dovoljno dug da ih odvede do samog kraja snova. Gde sijaju žice gitare i tambure. To nikako nije mala stvar u ovoj maloj zemlji”, dok se Petar Janjatović opredelio za nešto širu kvalifikaciju značaja ovog benda.

Sa prirodnom nepretencioznošću obrađuju tradicionalne pesme, tako da refreni dugo posle nastupa zvone u glavi. I ne postoji kotlić iz koga neće zahvatiti kad spremaju svoju čorbu. Neko učeniji bi to opisao kao postmodernizam, a meni sve to izgleda kao dobra zajebancija. Da se stručno izrazim“, samo su neki od citata iz ove četiri stotine pedeset i dve stranice teškog šarenila, poluteškog rokenrola i lagane filozofije.

Autor i foto: Nshronika.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here