Početna Politika Aleksandar Vučić u Novom Sadu: Vreme je da u SNS preispitamo sami...

Aleksandar Vučić u Novom Sadu: Vreme je da u SNS preispitamo sami sebe

0

ALEKSANDAR VUCIC
Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je sinoć u Novom Sadu da će ta stranka 13. februara izabrati novo rukovodstvo i naglasio da je vreme da SNS preispita sebe i ide u korak sa onim što narod želi.

Vreme je da sebe preispitamo, da vidimo šta smo radili u prethodne dve godine, da zahvalimo svima koji su dobro radili i onima koji su manje dobro radili, da poželimo dobrodošlicu onima koji nisu imali priliku da rade – rekao je Vučić na mitingu SNS u Novom Sadu.

On je istakao da je vreme da SNS ide u korak sa onim što narod želi, navodeći da narod nije uvek zadovoljn.

Važno je da mi sebe preispitujemo, budemo najoštriji sudija prema sebi i izaberemo najbolje rukodovstvo, sa naboljim idejam, koji će hrabro štititi pre svega Srbiju, pa tek onda SNS – rekao je Vučić.

On je naveo da je godina iza nas bila puna izazova, ali da se dosta toga promenilo na bolje.

Vučić je izjavio da je Srbija simbolično prešla svoje Alpe i nema više prepreke preko koje neće preći uz ocenu da je otvaranjem poglavlja u pregovorima sa EU 14. decembra ispisana nova stranica naše istorije.

Ne možemo nazad, za nas nazad više ne postoji i zato napred moji naprednjaci – Srbija nas je pozvala, vi joj odgovorite – rekao je Vučić na mitingu SNS u novosadskom SPENS-u.

Ne mogu se stvari promeniti za jedan dan, ali će se menjati i ubuduće, rekao je Vučić i poručio da danas Srbijom ne upravlja niko od kriminalnih centara moći, ne upravljaju tajkuni i više to neće moći.

ALEKSANDAR VUCIC

On je rekao da Srbiju vode pošteni i odgovorni ljudi, koji se ne plaše ni najtežih uvreda i poručio stranačkim kolegama da ne odgovaraju na uvrede već da razmišljaju o tome šta treba rade i danas i sutra da bi i takvima bilo bolje.

Pustite ih jer se razlikujemo od njih upravo po tome što hoćemo da imamo pristojnu, modernu i uređenu Srbiju – podvukao je Vučić.

On je podvukao značaj 14. decembra i otvaranja poglavlja u pregovorima sa EU i zahvalio se svima na novoj stranici srpske istorije.

Kada smo krenuli bili smo u poziciji kao Hanibal pred Alpima – rekao je Vucicć i naveo da je to ili naći put ili ga napraviti.

I napravili smo obe stvari i našli smo svoj put, put Srbije, znamo gde idemo i gde hoćemo da stignemo – rekao je Vučić i poručio da ako na kraju tog puta budemo u Evropi to je odlično, ali i upozorio da ne pregovaramo i da nikada nećemo pregovarati o Evropi već ćemo pregovarati zbog Srbije i za Srbiju, o našim pristojnim životima, o našem većem standardu, razvoju, napretku…

Kako je primetio , ništa lakše nije Srbima nego da umru za Srbiju i to su radili vekovima.

Dosta je bilo toga, rad nam je potreban a ne rat, kolevke su nam potrebne, a ne grobovi, da živimo ovde na zemlji a ne više na nebu” poručio je Vučić i dodao da to treba da ostane deo naše istorije i da pričamo o tome svojoj deci i ne treba da se toga stidimo i da budemo ponosni na prošlost ali da mislimo na budućnost.

Lider SNS i premijer je rekao da je Srbija simbolično preko svojih Alpa prešla i da nema više prepreke preko koje preći neće.

PRISTALICE SNS

Vučić je izjavio da oni koji su 16 godina na vlasti u Vojvodini nisu uradili ništa pozitivno i da zato moraju biti smenjeni, uz poruku da “politički lenjivci” nemaju nikakve veze sa otvaranjem poglavlja sa EU.

Vučić je istakao da je Srbija popravila svoju poziciju, a da je tu došla zbog napornog rada i upitao “političke lenjivce i kibicere” da li se na to mesto dolazi sedenjem, neradom, krađom vremena i novca građana.

Lenjivcima poručujem da nemate veze sa 14. decembrom, sa ekonomskim rastom, smanjenjem nezaposlenosti, da je bilo do vas, taj politički dan nikad ne bi svanuo – poručio je Vučić, nabrajajući uspehe vlade – smanjenje nezaposlenosti i fiskalnog deficita, izgradnju autoputeva, privredni rast, poboljšanje poslovnog ambijenta, dobre odnose u regionu i sa Rusijom, Kinom, SAD, kao i otvaranje poglavlja.

Oni su 16 godina na vlasti, a znate li sitnicu koju su uradili? Ne možemo da se setimo, tri dana svi da razmišljamo – rekao je Vučić.

On je pozvao naprednjake da pobede one koji su na vlasti u Vojvodini, ne zbog njih, nego zbog Srbije i pokrajine.

– Ostavite njima loš poriv i želju da nas nema, da sanjaju o našem porazu, jer ne umeju da sanjaju ništa drugo”, rekao je Vučić i dodao da je podeljena Srbija loša Srbija.

On je naveo i da je međunarodna zajednica prepoznala sve što je Srbija uradila i da će zato biti još investicija, da će zemlja imati još više prijatelja i da će nastaviti da bude poštovana u svetu.

Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug