Početna Politika Bojan Pajtić: Birajte kome ćete poveriti svoju decu

Bojan Pajtić: Birajte kome ćete poveriti svoju decu

0

08pajtic1d

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je juče u Novom Sadu da Vojvođani nikada nisu imali ovako jednostavan izbor, jer ukoliko na predstojećim izborima glasaju za Srpsku naprednu stranku, glasaju da o sudbini Vojvodine odlučuju Marijan Rističević, Zdravko Vulin, Igor Bečić, Maja Gojković, Igor Mirović i drugi.

– Samo neka se svi građani Vojvodine zapitaju da li bi svoje dete poverili na čuvanje Marijanu Rističeviću ili Miroslavu Vasinu. Da li bi svoje dete poverili na čuvanje Gordani Čomić ili Aleksandru Vulinu? Da li bi svoje dete poverili na čuvanje Aleksandri Jerkov ili Igoru Bečiću? To je pitanje svih pitanja – poručio je Pajtić sa konvencije DS u Srpskom narodnom pozorištu.

Prema njegovim rečima, građani treba da se zapitaju i da li će glasati za one koji otimaju vojvođansku zemlju, one koji su ukinuli subvencije i uništili poljoprivrednike i one koji su smanjili penzije i doveli penzionere da biraju između lekova i hrane.

– Građani treba da se odluče da li će glasati za one zbog kojih danas tri puta više mladih odlazi iz Vojvodine, ili će glasati za one ljude koji su za normalnu Srbiju, za normalan život, za pravednu Srbiju i pravednu Vojvodinu u kojoj se takve stvari neće dešavati – naglasio je Pajtić.

Kandidat DS za predsednika Vlade Vojvodine Miroslav Vasin istakao je da su se sve vreme dok je njegova stranka bila na vlasti u pokrajini od 2000. godine do danas gradili bulevari, mostovi, sportske hale, putevi i sve ono što je građanima Vojvodine najpotrebnije.

– Nastavićemo i dalje sa takvom politikom. Mi ćemo graditi a ne rušiti stare zgrade u jezgrima gradova koje nas podsećaju na prošlost. Mi ćemo ljudima omogućiti da uzimaju zemlju u zakup, a ne oduzimati poljoprivrednicima to pravo i vratićemo subvencije na stari nivo, pa čak ih i povećati ukoliko to bude moguće – najavio je Vasin uz napomenu da će njegova stranka uvek ceniti poštenog poljoprivrednika a ne uzurpatora.

Izvor: Blic
Foto: ds.org.rs