Početna Politika Bojan Pajtić: Istraga protiv mene – politički progon

Bojan Pajtić: Istraga protiv mene – politički progon

0

bojan-pajtic-foto-tanjug

Pokrajinski premijer i lider DS Bojan Pajtić izjavio je juče da se protiv njega ne vodi istraga, kako su preneli pojedini mediji, da se neće odazvati pozivima istražnih organa, ukoliko ih bude, te da je žrtva političkog progona.

Pajtić je na vanrednoj pres konferenciji najavio tužbu protiv lista “Dnevnik”, koji je objavio da se protiv njega vodi istraga, a zbog svojevremenog hapšenja i ugrožavanja bezbednosti vlasnika novosadske agencije za obezbeđenje “Gvozden” Uglješe Grgura.

Neću se odazvati na pozive istažnih organa. Ako hoće da dođem, moraće da me privedu na silu – rekao je Pajtić i dodao da dokument u vezi tog slučaja je “interni dokument” dva tužilašta i ništa više.

Pajtić je rekao da je to politički progon, a da su navodi o istrazi – obična laž.

Ja sam o ovom slučaju saznao iz medija… – rekao je on i najavio tužbu protiv novosadskog “Dnevnika”.

Grgur je ranije juče rekao, kako su preneli pojedini mediji, da protiv predsednika Vlade AP Vojvodina Više tužilaštvo u Novom Sadu zvanično nije pokrenulo istražni postupak, ali da se ta istraga ipak vodi i da je Pajtić, zajedno sa policajcima, koji su, po njegovim rečima, od Pajtića primili nalog da ga hapse, 2008, “osumnjičeno lice”.

Grgur je ranije podneo krivičnu protiv tri policajca, kao i protiv Pajtića, kojeg je označio kao nalogodavca njegovog hapšenja.

On je policaje optužio da su mu danima pre hapšenja pretili telefonom, za šta, kaže, ima dokaze u snimcima telefonskih razgovora.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu demantovalo je danas navode da je “naredilo istragu” protiv predsednika Vlade APV Bojana Pajtića i tri policijska službenika, ali nije preciziralo da li je izdalo “obavezno uputstvo” za njihovo krivično gonjenje.

Grgur je uhapšen 2008. godine zajedno s tadašnjim gradonačelnikom Zrenjanina Goranom Kneževićem i još desetak osoba u aferi “građevinska mafija” zbog navodnih zloupotreba sa zemljištem, ali su svi, posle šest godina, pravosnažno oslobođeni.

Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug