Početna Politika Demokrate poskidale plakate protiv NIN-a i ostavile ih Vučeviću

Demokrate poskidale plakate protiv NIN-a i ostavile ih Vučeviću

0

Aktivisti demokrata, nakon što su sa gradskih ulica uklonili plakate uperene protiv nedeljnika NIN, doneli su te plakate u Gradsku kuću i na portirnici ih predali za gradonačelnika i funkcionera SNS-a Miloša Vučevića.

Kako navode, akciju su izveli jer smatraju da “iza vrlo skupih plakata i dobre logistike za lepljenje po celom gradu mogu da stoje samo naprednjaci, koji poslednjih dana i vode hajku protiv ovog nedeljnika”.

Šef vojvođanskog odbora DS-a Nebojša Novaković kaže da ovaj i slični napadi na NIN poslednjih dana predstavljaju najbrutalnije ugrožavanje slobode medija.

– Znamo kako stoje mediji u proteklih osam godina vlasti Srpske napredne stranke, ali ovo je do sada najbrutalnija pretnja koja je mogla da se pošalje nekom novinaru. Izjednačiti ga sa nekim ko uručuje nagradu čoveku koji je osuđeni ubica premijera je ništa drugo nego ugrožavanje njegove lične bezbednosti – naveo je Novaković za “021”.

On je dodao da ove plakate nije mogao da napravi i polepi po Novom Sadu neko ko voli ovaj grad, nego osobe kojima je Zvezdan Jovanović idol.

Podsetimo da su se u sredu uveče u Novom Sadu pojavili plakati koji predstavljaju montiranu naslovnicu nedeljnika NIN, na kojoj je naslov “Zvezdanu Jovanoviću svečano uručena NIN-ova nagrada”.

Na naslovnici se nalazi velika fotografija bivšeg komandanta Jedinice za specijalne operacije Zvezdana Jovanovića, koji je osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, kao i mala foto-montaža na kojoj glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk uručuje tu nagradu.

Izvor: 021
Foto: 021