Početna Politika DJB i DS bojkotuju Gradsku izbornu komisiju

DJB i DS bojkotuju Gradsku izbornu komisiju

0

Demokratska stranka i Dosta je bilo, jedine parlamentarne stranke u Novom Sadu koje bojkotuju izbore u aprilu, neće imati svoje predstavnike u Gradskoj izbornoj komisiji.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je danas lokalne izbore za 26. april. Na tim izborima neće učestvovati Demokratska stranka i Dosta je bilo, koje su imale svoje odbornike u Skupštini Grada Novog Sada u prethodne četiri godine.

Odbornici Dosta je bilo, kao i odbornici DS-a, dok nisu počeli sa bojkotom parlamenta, bili su dosta aktivni u ovom sazivu gradske skupštine, ali su odlučili da ne učestvuju na predstojećem izbornom ciklusu. Neizlazak na izbore podrazumeva i neučestvovanje u radu Gradske izborne komisije, potvrđuju u obe odborničke grupe za 021.rs.

“Odluka je doneta da se bojkotuju izbori na svim nivoima, a to znači i bojkot biračkih odbora, kao i bojkot rada gradske izborne komisije. Proširenog sastava svakako da neće biti, jer nećemo imati listu. Mi bojkotujemo celokupan izborni proces, zato što smatramo da je on neregularan. Evidentno je da nema uslova za izbore i nećemo uzeti učešća ni u jednom jedinom segmentu izbornog procesa”, kaže za 021.rs predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Veljko Krstonošić.

Učešće na izborima u Novom Sadu, koji će se održati 26. aprila, za sada su potvrdili vladajuća Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, pokret Dinara-Drina-Dunav, Vojvođanski front, Pokret socijalista, Ruska stranka, Pokret obnove Kraljevine Srbije, pokret Metla 2020, Zelena Stranka, Ratni veterani za Srbiju, stranka Istina, Zavetnici.

Izvor: 021
Foto: Pixabay