Početna Politika DS: Drumsko-železnički most nebezbedan

DS: Drumsko-železnički most nebezbedan

0

zeleznicki_most1

Demokratska stranka (DS) optužila je danas gradske vlasti u Novom Sadu da nisu u predviđenom roku sanirale privremeni montažno-demontažni drumsko-železnički most u Novom Sadu i ocenila da je time dovedena u pitanje bezbednost i ispravnost tog mosta.

DS je u saopštenju navela da je taj most, preko kojeg ide i međunarodna pruga, saniran u vreme dok je ta stranka predvodila gradsku vlast 2008. godine, jer više nije bio bezbedan za kretanje vozila preko 10 tona, pa je tada zamenjeno 214 kolovoznih ploča i 13.500 zavrtanja na konstrukciji mosta.

– Rok trajanja ove sanirane konstrukcije je sedam godina. Dakle, još tokom prošle godine istekao je rok garancije, a gradska vlast na čelu sa Srpskom naprednom strankom nije uradila novu sanaciju mosta, iako bezmalo pet godina rukovodi Novim Sadom. U budžetu grada čak ni za tekuću godinu nisu planirana sredstva za ovu namenu – navodi se u saopštenju.

Montažno-demontažni drumsko-železnički most u Novom Sadu postavljen je u maju 2000. godine, kao privremeno rešenje, nakon što su u NATO bombardovanju 1999. godine srušena sva tri mosta preko Dunava u Novom Sadu.

U toku je izgradnja stalnog mosta u blizini privremenog, dok su ostala dva srušena mosta ponovo izgrađena.

Izvor: Beta