Početna Politika DS: Korupcija u prazničnim programima grada

DS: Korupcija u prazničnim programima grada

0

demokratska-stranka-ds_660x330

Opoziciona Demokratska stranka (DS) pohvalila je danas gradsku vlast zbog odluke da tokom zimskih praznika ukrasi grad i organizuje posebne programe za građane i goste Novog Sada, ali je ocenila da se praznični programi realizuju “po neprihvatljivo visokim troškovima, te da postoji više nego osnovana sumnja na korupciju”.

– Prema raspoloživim podacima, samo za troškove prazničnog ukrašavanja grada i program “Ledena šuma” u Dunavskom parku iz gradskog budžeta je plaćeno više od 16 miliona dinara, što je potpuno neprimereno u sadašnjim ekonomskim i socijalnim prilikama u Novom Sadu, a sam program “Ledena šuma” realizuju osobe povezane s ljudima iz gradske vlasti – navodi se u saopštenju.

DS je naveo da je ovlaštena osoba u udruženju Kvart medija, u trenutku kada im je dodeljeno 5,8 miliona dinara iz gradskog budžeta za program postavljanja klizališta i božićnog vašara “Ledena šuma” u Dunavskom parku u strogom centru grada, bio sadašnji direktor jednog javnog preduzeća, inače blizak prijatelj člana Gradskog veća zaduženog za resor iz kojeg su pomenutom udruženju preneti budžetski novci.

– Privatne veze tog tandema dobro su poznate u DS-u, budući da su se obojica učlanili u DS u vreme kada je naše stranka bila na vlasti i da su u međuvremenu obojica “preleteli”, opet u vladajuću, Srpsku naprednu stranku – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je trenutno kao ovlašćena osoba u udruženju Kvart medija upisana supruga uticajnog funkcionera vladajuće stranke, što sve zajedno čini “više nego očiglednim” čitav mehanizam pomoću kojeg se novac građana Novog Sad preliva u džepove pojedinaca i organizovanih grupa iz sadašnje vlasti.

DS je upitao i ko je dao odobrenje da se prekopava Dunavski park koji predstavlja zakonom zaštićeni spomenik prirode i šta u tom privatnom projektu radi JKP Gradsko zelenilo.

Izvor: RTV