Početna Politika DS: Novi Sad već tri godine “napreduje unazad”

DS: Novi Sad već tri godine “napreduje unazad”

0

Demokratska-Stranka-logo

Novosadski odbor DS ocenio je danas da gradska vlast u Novom Sadu za vreme svog trogodišnjeg mandata nije uspela ni izbliza da realizuje sopstvene programe investicija.
Ta stranka građane je pozvala da na predstojećim izborima aktuelnoj gradskoj vlasti “daju više nego zasluženu – nulu”. Novosadske demokrate tvrde da Novi Sad već tri godine “napreduje unazad”.

Kao primer navode Zavod za izgradnju grada, preduzeće preko kojeg se finansiraju najvažniji gradski projekti, a koje je, tvrde, prošle godine uspelo da potroši samo polovinu sredstava planiranih za investicije i to tako “što su izvođačima radova krajem godine uplaćene na stotine miliona dinara avansa”.

Iz te stranke ukazuju da i javna preduzeća “Tržnica” i “Čistoća” beleže realizaciju investicija od “rekordnih nula odsto”, a “Informatika” svega 8,38 procenata.

Oni navode i da na projektu koji je vlast označila kao prioritet – izgradnji regionalne deponije – u prvom polugođu nije urađeno ništa.

Novosadski DS smatra da je rukovodstvo grada nestručno i nezainteresovano, a da plan “prebacuje” samo u zapošljavanju u javnim preduzećima.

Autor: Tanjug