Početna Politika DS: Skup ispred RTV organizovala SNS, a ne udruženja

DS: Skup ispred RTV organizovala SNS, a ne udruženja

0

demokratska-stranka-ds_660x330

Gradski odbor Demokratske stranke Novog Sada tvrdi da je jučerašnji skup ispred sedišta Radio televizije Vojvodine organizovala Srpska napredna stranka, a ne udruženja građana.

Novosadski DS u saopštenju kaže i da su javna gradska preduzeća angažovana u organizovanju skupa, koji nazivaju “igrokazom” vlasti protiv opozicije i smenjenih urednika pokrajinskog javnog servisa.

DS tvrdi i da je poziv novinarima da izveštavaju sa tog, kako kažu, “lažnog građanskog protesta” upućen iz Gradske kuće, odnosno kabineta gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića putem službenog mejla, i ocenjuju da je to zloupotreba gradske institucije.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je ranije tokom jučerašnjeg dana da će na skup ispred zgrade RTV doći i on i njegova porodica, da će doći još neki političari, ali isključivo kao građani, te dodaje da ne vidi ništa sporno u tome što je njegova savetnica za medije sa svog mejl naloga uputila poziv sugrađanima da dođu na skup.

Dodaje, međutim, da mu nije poznato da li je taj mejl, a koji je objavljen na pojedinim sajtovima i odnosi se na organizaciju građanskog skupa ispred RTV-a, pravi mejl ili je nešto hakovano.

Upitan da prokomentarise tvrdnje da je taj mejl poslat sa adrese njegove savetnice za medije, Vučević kaže da u tome ne vidi ništa strašno, jer, kako kaže, to nije oficijelni mejl, a s druge strane, ni njegova stranka, a ni grad Novi Sad nisu organizatori tog skupa.

Vučević i predsednik DS Bojan Pajtić razmenili su tokom dana optužbe povodom skupa koji je juče održan ispred RTV Vojvodine u Novom Sadu.

Izvor: Tanjug
Foto: Logo