Početna Politika DS: Totalna nesposobnost i bahatost sadašnje gradske vlasti

DS: Totalna nesposobnost i bahatost sadašnje gradske vlasti

0

Demokratska-Stranka-logo-e1439112900524

Gradska vlast u Novom Sadu je na skandalozan način odustala od gradnje zgrade “Zavoda za hitnu medicinsku pomoć” koja je trebalo da bude podignuta na Somborskom bulevaru, ušla je u postupak javnih nabavki za investiciju za koju nisu planirana budžetska sredstva.

Javno preduzeće “Zavod za izgradnju grada” je 8. marta obustavilo postupak javne nabavke za izbor izvođača radova zbog toga što, kako je navedeno, Odlukom o budžetu Grada Novog Sada za 2016. godinu uopšte nisu predviđena sredstva za realizaciju ove investicije.

Takvo obrazloženje će, ocenila je DS, ostati upisano u analima kao još jedan tragikomičan dokaz totalne nesposobnosti i bahatosti sadašnje gradske vlasti u Novom Sadu, jer se dosad nigde nije desilo da lokalna samouprava vodi postupak javne nabavke za koju uopšte nije planirala sredstva u svom budžetu.

DS u saopštenju podseća na činjenicu da je postupak javne nabavke za izbor izvođača radova na novoj zgradi još u novembru prošle godine bio blokiran podnošenjem zahteva za zaštitu prava ponuđača.

Sadašnja gradska vlast predvođena Srpskom naprednom strankom nije bila u stanju ni da pripremi ispravnu konkursnu dokumentaciju za predmetnu javnu nabavku, ali joj to nije smetalo da se već duže vreme hvali novom zgradom “Zavoda za hitnu medicinsku pomoć” kao da je objekat u završnoj fazi gradnje, navodi stranka.

Sad se pokazalo, ističe se u saopštenju, da je reč o novoj prevari u režiji odlazećih “stanara” Gradske kuće, koji su u tajnosti odustali od gradnje objekta o kome su u javnosti govorili kao o još jednom nezapamćenom podvigu.

Gradski čelnici su na taj način po ko zna koji put ponizili i omalovažili građane Novog Sada, a sebi priredili još jednu bruku koju neće sakriti nikakva zaglušujuća propaganda i hvalisanje nepostojećim uspesima, ocenila je novosadska DS.

Izvor: FoNet
Foto: Demokratska stranka