Početna Politika DS: Vanredni republički izbori raspisani su s ciljem da SNS preuzme vlast...

DS: Vanredni republički izbori raspisani su s ciljem da SNS preuzme vlast u Vojvodini

0

demokratska-stranka-ds_660x330

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) ocenio je danas da se građanima Vojvodine “crno piše” posle pobede Srpske napredne stranke (SNS) na pokrajinskim izborima.

“Ako je smanjenje plata i penzija, drastično povećanje javnog duga, smanjenje poljoprivrednih subvencija ili noćno rušenje Beograda način da se pomogne narodu, crno nam se piše”, navodi se u saopšenju DS-a.

Kako se navodi, SNS je na nedavno održanim izborima koristio govor mržnje i kupovao glasove širom Vojvodine.

“Podsećamo ih i kako je izgledalo preuzimanje vlasti u lokalnim zajednicama, puno pretnji, ucena i zastrašivanja. Vara se SNS ako misli da će njihov izborni rezultat izbrisati sećanje na način na koji su osvajali i osvojili vlast”, navodi se u saopštenju.

DS ocenjuje i da su vanredni republički izbori raspisani s ciljem da se preuzme vlast u Vojvodini.

“Uspeli su u svojoj nameri da se u izbornoj kampanji uopšte ne priča o Vojvodini, a jako mnogo o Aleksandru Vučiću. Kako je izgledala ravnopravnost u izbornoj kampanji, svi su videli: 90 odsto SNS, mi svi ostali 10 odsto”, piše u saopštenju.

DS je dodao da je i pored svih “kleveta i laži” kojima ih je SNS obasipao svih ovih godina i njihove očigledne namere da unište tu stranku, DS opstao.

Poručili su da će se sa još većim žarom boriti protiv politike SNS-a, “prepune lažnih obećanja, kamena temeljaca i maketa”.

“Iza sebe smo ostavili stotine izgrađenih ili obnovljenih škola, domova zdravlja, bolnica, sportskih hala, domova kultura, mostova, protivpoplavnih nasipa, jednu od najsavremenijih bolnica u Evropi, Dečju bolnicu za ponos. To je način na koji smo ‘najdirektnije radili protiv interesa sopstvenog naroda’, kako kaže SNS”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Beta
Foto: DS/Logo