Početna Politika GO LSV izglasao da Liga bude deo gradske vlasti

GO LSV izglasao da Liga bude deo gradske vlasti

skupcina

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine saglasio se kasno sinoć sa predlogom da ta partija bude sastavni deo nove gradske vlasti. Kako 021 saznaje, većina članova glasala je za prihvatanje koalicionog sporazuma sa naprednjacima, koji je prethodno postignut na višem nivou. Glasanju je prethodila burna rasprava među članstvom, ali je saglasnost ipak postignuta na glasanju.

Ligi će po tom sporazumu pripasti rukovođenje u dva gradska preduzeća i dve ustanove, a dobiće i jedno ili dva mesta u Gradskom veću. O svemu će se više znati danas nakon pregovora, a prema ranijim saznanjima 021, u pitanju su Vodovod i Informatika (u igri je i Urbanizam), te još dve ustanove pod ingerencijom grada.

Nakon juče objavljene informacije da će novosadsku vladajuću koaliciju od 55 odbornika u gradskom parlamentu činiti SNS, LSV, SPS, kao i po jedan odbornik SVM, Zelene stranke i odbegla iz pokreta Saše Radulovića, oglasio se Gradski odbor LSV-a navodeći da će će o ulasku u gradsku vlast odlučiti “nakon što pažljivo sagleda u kojoj meri se predloženi program poklapa sa njihovim planom, vizijom i prioritetima u razvoju grada”.

“Liga socijaldemokrata Vojvodine ne trguje svojom podrškom i ne meri svoje odluke brojem gradskih preduzeća, kao što to nikada do sada nije činila. Takve spekulacije koje su se pojavile u pojedinim medijima nas ne iznenađuju, jer ih je bilo i pre izbora, ali i prilikom formiranja Pokrajinske vlade. Služe samo tome da nam nanose političku štetu. Liga socijaldemokrata Vojvodine svoju politiku ne menja u skladu sa brojem funkcija koje joj se nude. Interes LSV jeste interes naših birača, a on podrazumeva sprovođenje lokalne politike koja će omogućiti stabilan razvoj grada i bolji život građanki i građana”, navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima pred sednicu GO.

Prethodno je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potvrdio da će danas biti finalizovani razgovori sa LSV i SPS sa kojima će SNS napraviti novu gradsku vladu, a koja bi trebalo da bude formirana na sednici Skupštine grada 1. jula.

Podsetimo da je pre svega mesec i po dana predsednik Izvršnog odbora LSV Robert Kolar, govoreći o formiranju nove gradske vlasti, rekao “da se može očekivati da Liga i dalje bude u opozicija u gradu”.

Autor i foto: 021.rs