Početna Politika Gradski parlament danas o gradskoj kasi za prošlu godinu

Gradski parlament danas o gradskoj kasi za prošlu godinu

0

skupstina-grada-novi-sad-parlament-rtv-

Gradska skupština danas će razmatrati izveštaj o budžetu za prošlu godinu.

Iz izveštaja koji je dostavljen odbornicima nije potpuno jasno da li je gradska kasa završila u plusu ili minusu, jer u samom izveštaju zavisno od toga kako se predstavljaju prihodi i rashodi ova infomacija varira. Ono što je izvesno je da je grad imao u planu trošenje skoro 24 milijarde, da je prikupio nešto manje od toga, pri čemu u to ulazi i suficit iz prethodnih godina.

Na kraju 2014. godine, ako se izbace preko 4 milijarde dinara suficita iz prethodnih godina, gradska kasa je bila u deficitu oko 1,2 dinara. Sve ukupno, kada se sve oduzme i sabere, na kraju je u završnom računu konstatovano da je ostalo neraspoređeno oko 2,5 milijardi (prethodnom odlukom o budžetu donetom u decembru je već raspoređeno 1,6 milijardi od suficita iz prethodnih godina).

Pošto danas odbornici usvoje odluku o završnom računu biće omogućeno da se do kraja meseca održi još jedna sednica, na kojoj će se raspravljati o rebalansu budžeta za ovu godinu.

Na današnjoj sednici će se raspravljati i o nekoliko regulacionih planova, a za zamenika gradskog ombudsmana biće imenovana Stojana Varajić kojoj se time produžava mandat, jer ovaj posao radi još od 2010. godine.

Izvor: 021.rs
Foto: RTV