Početna Politika I SNS i DS ubeđene u pobede na lokalu i u pokrajini

I SNS i DS ubeđene u pobede na lokalu i u pokrajini

0

ds-sns
Srpska napredna stranka podigla je svoje opštinske i gradske odbore na visok stepen političke pripravnosti i obavestila ih da se ušlo u izbornu godinu pred odmeravanje snaga u pokrajini i na lokalu, saznaju Novosti.
Pre naloga koji je vrh SNS uputio bazi da se započnu aktivne pripreme za trku koja sledi, naprednjaci su potpuno provetrili i rukovodstva na lokalu.
Završili su unutarstranačke izbore i izabrali ljude koji će, praktično, voditi kampanju na lokalnom i pokrajinskom odmeravanju snaga.
Prema informacijama koje je ovaj list dobio u vrhu SNS, na sledećem glavnom odboru, moguće već tokom juna, biće izabran i generalni sekretar stranke koji će biti i vodeći predizborni operativac, a zasad se, nezvanično, kao glavni kandidat pominje Igor Mirović, koji bi trebalo da i da predvodi naprednjačku kampanju u Vojvodini.
Vučević: Novosađanida se opredele za stabilnu opciju
Gradonačelnik Novog Sada i predsednik Gradskog odbora SNS Miloš Vučević izjavio je za Dnevnik da na predstojećim pokrajinskim izborima očekuje ubedljivu pobedu SNS-a, “kako bi bilo zaustavljeno propadanje Vojvodine”, pre svega ekonomsko.
Govoreći o predstojećim lokalnim izborima, on je poručio Novosađanima da se opredele za stabilnu političku opciju, koja može da vodi grad i da se birači, kako je dodao, “ne kockaju, već da Novom Sadu obezbede političku stabilnost, koju uostalom i zaslužuje”. Vučević je napomenuo da su odnosi u aktuelnoj gradskoj vladajućoj koaliciji korektni ali je dodao da očekuje da će, nakon sledećih lokalnih izbora, biti manje stranaka u gradskoj skupštini.
“Čini mi se da su se Novosađani na prethodnim izborima malo ‘inatili’ pa su glasali za deset do 15 lista, a posle se čudili ko je sve ušao u gradsku skupštinu”, naveo je gradonačelnik i dodao da mu nije bilo jasno takvo rasipanje glasova.
On je poručio sugrađanima da na idućim izborima dobro razmisle “da li će ponovo da prave egzotičnu lepezu stranaka u Skupštini grada, od krajnje levice do krajnje desnice, ili će da se opredele za stabilnu političku opciju koja može da vodi grad”.
Podsetimo da je za današnji Kurir predsednik DS Bojan Pajtić izjavio da će DS pobediti SNS na pokrajinskim izborima.

Autor; 021