Početna Politika Igor Mirović: DS i LSV pokušavaju silom da ostanu na vlasti

Igor Mirović: DS i LSV pokušavaju silom da ostanu na vlasti

0

igor-mirovic foto tanjug

Potpredsednik SNS Igor Mirović izjavio je da su aktivisti DS i LSV u Beloj Crkvi nasiljem pokušali da spreče održavanje sednice Skupštine opštine, na kojoj je trebalo da bude promenjena vlast u toj opštini.

Mirović, koji je i predsednik Saveta za Vojvodinu SNS, na vanrednoj konferenciji za novinare naveo je da je više od 100 pristalica DS-a u petak prepodne želelo na silu da uđe u skupštinsku salu i da spreče održavanje sednice na kojoj je kako kaže, većina odbornika svojom voljom želela da smeni predsednika Skupštine opštine Bela Crkva.

Bacili su i suzavac, a jedan odbornik LSV-a je prevrtanjem stolova pokušao da izazove incident. Sve ovo što se dešava pokazuje karakter naših političkih konkurenata koji na silu pokušavaju da ostanu na vlasti – rekao je Mirović, dodajući da SNS osuđuje incident i traži od nadležnih organa da istraže slučaj.

Posebno je, kako je naveo, zabrinjavajuća izjava pokrajinskog sekretara za lokalnu samoupravu Branislava Bugarskog, koji je, kako kaže, tražio intervenciju međunarodne zajednice i “nekakvu zaštitu Vojvodine”.

Vojvodini nije potrebna nikakva zaštite osim od onih koji su od 2000. na vlasti i koji nasiljem žele da ostanu u toj vlasti. Sve ovo govori o paničnom strahu DS i LSV od promena, pa čak i u jednoj maloj sredini kao što je Bela Crkva – rekao je Mirović.

On je ta dešavanja povezao sa predstojećim pokrajinskim izborima primetivši da u DS i LSV ne mogu da se pomire sa činjenicom da su 15 godina na vlasti i da ih narod više ne želi.

Mirović je najavio da će tokom dana SNS izneti dokaze o svemu što se dogodilo u Beloj Crkvi, a na pitanje novinara kako komentariše optužbe demokrata i ligaša da je SNS izazvala incident u Beloj Crkvi, Mirović je odgovorio da onome ko ima većinu ne odgovara nasilje.

Ako je tačno da DS i LSV imaju većinu zašto nisu mirno ušli u salu i dizanjem ruke to i dokazali. SNS nema nikakav motiv za bilo kakvo izazivanje incidenata jer ima jasnu većinu – rekao je Mirović zaključivši da je, prema saznanjima koja ima, u potpunosti ispoštovana procedura zakazivanja sednice Skupštine opštine Bela Crkva.

Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug