Početna Politika Igor Mirović: Najvažnije je da na najodgovornija mesta dođu zaista sposobni i...

Igor Mirović: Najvažnije je da na najodgovornija mesta dođu zaista sposobni i stručni ljudi

0

gor mirovic22

Razgovori o formiranju nove Pokrajinske vlade su u toku i biće završeni do kraja nedelje, naglasio je u izjavi za Radio-televiziju Vojvodine kandidat za pokrajinskog premijera Igor Mirović iz Srpske napredne stranke i dodao da planira da napravi široku programsku koaliciju za velike promene u Vojvodini.

Osnovna ideja je da sve stranke koje žele da se okupe oko programa SNS-a predlože najkvalitetnije i najstručnije ljude koji će činiti okosnicu za promenu politike u Vojvodini, napomenuo je kandidat za predsednika Pokrajinske vlade.

“Neće svi biti iz SNS-a, biće kandidata i iz drugi stranaka i nekih koji nisu bili u članstvu političkih stranaka. Najvažnije je da na najodgovornija mesta dođu zaista sposobni, stručni ljudi, koji dosadašnjim radom garantuju da će i u budućnosti od njih imati šta da se nauči”, kaže Mirović.

Mirović dodaje da će, umesto sukoba, u Banovini akcenat biti na zajedništvu, radu na velikim projektima i saradnji sa republičkom Vladom, kako bi se što pre video pomak u ekonomskom razvoju Vojvodine.

“Imaćemo i jedan novi sekretarijat, Sekretarijat za socijalna pitanja, jer upravo želimo da pošaljemo poruku da oni kojima je pomoć najpotrebnija, a to su socijalno ugroženi, osobe sa invaliditetom, najstariji sugrađani i mnogi drugi, tu pomoć i treba da prime od Pokrajinske vlade”, navodi.

Prema njegovim rečima, na početku rada nove vlade, prvo će biti analizirani svi resursi sa kojima Pokrajina raspolaže, kako bi se adekvatno usmerili na razvoj najkritičnijih oblasti, kao što su: ekonomija, privreda, zdravstvo, poljoprivreda i drugi sektori u kojima dugo nije bilo konkretnih rezultata.

Autor: RTV
Foto: