Početna Politika Igor Mirović: Pruga Beograd – Budimpešta jedan je od najznačajnijih projekata za...

Igor Mirović: Pruga Beograd – Budimpešta jedan je od najznačajnijih projekata za pokrajinu Vojvodinu

0

IGOR MIROVIC

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović ocenio je danas da je projekat modernizacije pruge Beograd – Budimpešta, koja najvećim delom prolazi kroz Vojvodinu, jedan od najznačajnijih projekata u nekoliko decenija za pokrajinu Vojvodinu i za državu Srbiju.

Mirović je učestvovao na sastanku s predstavnicima Saobraćajnog instituta CIP, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i “Infrastruktura Železnice Srbije”, na kojem je predstavljen projekat modernizacije pruge Beograd – Budimpešta, posebno deonice Novi Sad – Subotica – državna granica Kelebija.

Kako je objašnjeno na sastanku, postojeća jednokolosečna deonica pruge Novi Sad – Subotica – državna granica Kelebija, izgrađena je pre više od 130 godina.

Mirović je rekao da je za uspešnu realizaciju projekta, koji ima i “visoki međunarodni značaj”, važno da se umreže nadležne institucije sa svih nivoa vlasti i da svako u svom domenu doprinese tome da “trasa pruge na ovoj deonici ne zaostaje za Evropom”.

“Pred svima nama je ogroman posao i Pokrajinska vlada je spremna da sa resornim sekretarijatima pruži maksimalnu podršku za uspešnu izradu projektne dokumentacije”, rekao je Mirović.

Sastanku u Pokrajinskoj vladi prisustvovali su predstavnici svih institucija u lancu realizacije projekta, kao i predstavnici lokalnih samouprava i gradova na trasi pruge i Pokrajinskih zavoda za zaštitu prirode i zaštitu spomenika kulture.

Autor: Beta