Početna Politika Igor Mirović: SNS će voditi osam sekreterijata

Igor Mirović: SNS će voditi osam sekreterijata

0

Igor-Mirovic-1

Nova Pokrajinska vlada imaće jedan sekretarijat više u odnosu na prethodnu, potvrdio je mandatar Igor Mirović. On je potvrdio jučerašnje pisanje 021 da će, od ukupno 12 resora, na čelu osam biti naprednjaci, dok će preostala četiri voditi SPS, Pokret socijalista, Socijaldemokratska partija Srbije i Savez vojvođanskih Mađara.

Mirović je rekao da će novi sekretarijat biti Sekretarijat za socijalna pitanja, demografski razvoj i ravnopravnost polova i da će ga voditi kandidat koga predloži Pokret socijalista. Na čelu Sekretarijata za privredu i turizam biće kandidat SPS-a, Sekretara za obrazovanje preložiće SVM, a Sekretarijat za energetiku, saobraćaj i građevinarstvo vodiće kandidat SDPS-a.

Kada je reč o kadrovskim rešenjima, Mirović je naveo da će sekretarijat za zdravstvo voditi doktor Zoran Gojković, da će na čelu Sekretarijata za visoko obrazovanje i naučno – istraživačke delatnosti biti Zoran Milošević, koji je do sada bio na dužnosti zamenika predsednika Saveta univerziteta u Novom Sadu, dok će bivši odbojkaški reprezentativac Vladimir Batez biti pokrajinski Sekretar za sport i omladinu, dodajući da će preostala personalna rešenja saopštiti u ponedeljak na sednici Skupštine. Na istoj sednici Mirović će zvanično biti imenovan za novog pokrajinskog premijera.

Prema njegovim rečima, za mesta na čelu resora u Pokrajinskoj vladi biće predloženi ljudi koji baš u tim oblastima imaju rezultate, jer, kako je rekao, nije cilj da se “ta mesta popunjavaju metodom izbora onih koji ne znaju ništa konkretno da rade, već je cilj da se ta mesta popune ljudima koji imaju rezultate, koji poznaju oblast iz kojih dolaze i koji su kvalifikovani za taj posao i koji su sposobni da se program Pokrajinske vlade sprovede do kraja”.

Podsetimo, pokrajinsku vlast činiće SNS sa svojim koalicionim partnerima, SPS sa koalicionim partnerima i SVM. Ostale stranke su se izjasnile da žele da budu opozicija.

Autor: Tanjug
Foto: arhiva