Početna Politika Jelena Marinković Radomirović nova predsednica Skupštine Novog Sada

Jelena Marinković Radomirović nova predsednica Skupštine Novog Sada

Nova predsednica Skupštine Novog Sada je Jelena Marinković Radomirović, članica Srpske napredne stranke i dosadašnja odbornica u lokalnom parlamentu.

Za nju je glasalo 69 odbornika, dok odbornici SRS, DSS i SPAS-a nisu glasali.

Marinković Radomirović učestvovala je u radu Skupštine grada i u prethodne četiri godine, ali se nije mnogo isticala kao odbornica. Međutim, bila je predsednica Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambena pitanja.

Zaposlena je u “Novosadskom sajmu”, gde obavlja funkciju izvršne direktorke za integrisane marketing komunikacije.

Kako je prijavila Agenciji za borbu protiv korupcije, kao izvršna direktorka Novosadskog sajma ima platu od 151.000 dinara, dok je za svoj odbornički posao u prethodne četiri godine dobijala 25.000 dinara mesečno. Agenciji je prijavila i da poseduje jednoiposoban stan, koji je kupila uzimanjem kredita.

Zvanje diplomiranog ekonomiste stekla je na Fakultetu za trgovinu i bankarstvo Univerziteta “Alfa” u Beogradu, da bi potom upisala master studije na Fakultetu za obrazovanje diplomiranih pravnika i diplomiranih ekonomista za rukovodeće kadrove (FIMEK) u Novom Sadu. Tako je Marinković Radomirović stekla zvanje diplomirani ekonomista – master. Iste godine kada je stekla zvanje master ekonomiste, 2012, upisala je i doktorske studije.

U njenoj biografiji navodi se da je prvo radno iskustvo stekla u Credit Agricole banci, u sektoru za pregovore i naplatu. Njen dalji rad tiče se obavljanja poslova u “Novosadskom sajmu”, ali i u Skupštini grada gde je odbornica od 2012. godine. Bila je imenovana za predstavnicu osnivača u ime “Novosadskog sajma” na Fakultetu za uslužni biznis – Fabus.

“Objavila je veći broj naučnih i stručnih radova na srpskom i engleskom jeziku u eminentnim časopisima i zbornicima u zemlji i inostranstvu i aktivno je učestvovala u brojnim međunarodnim naučnim i stručnim konferencijama”, navodi se u njenoj biografiji koja je dostavljena odbornicima u Skupštini grada.

Udata je i majka je dva dečaka.

Bila je sedma na listi Srpske napredne stranke “Aleksandar Vučić – Za našu decu”.

Izvor: 021
Foto: Printscreen