Početna Politika Jelić ponovo na čelu GO SPO, Starović ga optužuje za represiju

Jelić ponovo na čelu GO SPO, Starović ga optužuje za represiju

0

jelic_i_starovicVladimir Jelić je po četvrti put za redom izabran za predsednika Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove.

Na tajnom glasanju Jelić je dobio 1.255 članova glasova, odnosno 95 odsto od ukupnog broja onih koji su glasali. Četvrti mandat će mu trajati do 2019. godine.

– Pokazali smo da smo stranka koja ima srčanost i borbenost kao i da smo velika porodica koja brine o svim svojim članovima. Bez obzira na prljavu kampanju uspeli smo. SPO je među retkim strankama u Novom Sadu koja je u kontinuitetu u vlasti dva mandata i iskreno sam uveren da ćemo ostati bitan politički faktor i u narednim godinama – rekao je Jelić.

Nemanja Starović, koji je u međuvremenu povukao kandidaturu za predsednika i pozvao članstvo na bojkot, izjavio je da je izbore bojkotovalo 457 članova stranke, dok je još 62 njih poništilo glasački listić sa jednim kandidatom.

– Zajedno sa 778 izbačenih članova u poslednje dve nedelje, činimo jasnu većinu u odnosu na 1.255 ljudi koji su podržali Jelića. Činjenica da je za aktuelno rukovodstvo prikupljeno 1.506 potpisa podrške, dok su na samoj Izbornoj skupštini dobili čak 250 glasova manje od toga, predstavlja najjači dokaz represivne prirode sistema koji funkcioniše u GO SPO. Taj sistem je danas moralno i politički bankrotirao – rekao je Starović.

On je još ranije optužio Jelića za “neviđene mere represije, pretnje, ucene i laži” tokom kampanje za novog predsednika.