Početna Politika Lovreković saslušan zbog kritike premijera

Lovreković saslušan zbog kritike premijera

0

maxresdefault-696x462Pripadnici Uprave kriminalističke policije, po nalogu Tužilaštva, priveli su jutros oko 11 sati novinara Tomislava Lovrekovića. On je saslušan zbog video-snimka koji je postavio na svom Fejsbuk profilu, a u kojem kritikuje kult SNS-a i premijera Aleksandra Vučića.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije priveli su jutros oko 11 sati, po nalogu Tužilaštva, novinara Tomislava Lovrekovića u njegovom iznajmljenom stanu da bi Lovreković posle saslušanja bio pušten danas oko 14:30.

Sporni video blog zbog kojeg je priveden, nalazi se na na stranici zvaničnog fejsbuk profila Tomislava Lovrekovića od četvrtka, 17. decembra a prema saznanjima RTV-a, mogući razlog za privođenje Lovrekovića mogao bi biti poslednji deo tog snimka u kojem on govori o „kultu SNS i premijera Aleksandra Vučića“.

Po nalogu Tužilaštva, pripadnici Uprave kriminalističke policije pretresli su, uz prisustvo dva svedoka, Lovrekovićev stan i zaplenili njegov računar i mobilni telefon. U izjavi za RTV, Lovreković kaže da je njegovo privođenje nastavak „atmosfere golog otoka“. On je, međutim, pohvalio profesionalnost, pristup i objektivnost inspektora Uprave kriminalističke policije.

„Ovo je nastavak atmosfere „Golog otoka“ i beskrupulozne političke hajke na sve one koji misle drugačije. Cilj Tužioca nije bio da istražuje da li je u mom video blogu bilo elemenata krivičnog dela već da po političkom nalogu podgreje atmosferu straha i paranoje u čemu neće uspeti“ , rekao je Lovreković.

Autor: RTV