Početna Politika LSV: “Elektrovojvodini” treba vratiti status koji je imala

LSV: “Elektrovojvodini” treba vratiti status koji je imala

0

elektrovojvodina

Dok je “Elektrovojvodina” bila zadužena za snabdevanje potrošača električnom energijom na teritoriji Vojvodine, do propusta poput nedavne greške EPS u slanju računa nikako nije moglo doći, poručuju iz Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Kako navode u toj stranci, LSV je od samog početka bila protiv najavljene i sprovedene reorganizacije “Elektroprivrede Srbije”, koja je podrazumevala centralizovanje svih pet privrednih društava u Srbiji, uključujući i “Elektrovojvodinu”.

“Na vreme smo upozoravali na niz problema koje će to izazvati. Bilo da je tačna vest objavljena u pojedinim medijima da je zbog greške sa slanjem računa za jun EPS na gubitku 17 miliona dinara ili je u pravu menadžment EPS koji tu vest demantuje, činjenica je da takva greška do skora nije bila ni zamisliva. Činjenica je, takođe, da se jedna zbrka sa računima već dogodila septembra 2013. godine, na početku rada novog preduzeća ‘EPS snabdevanje'”, poručuju iz LSV.

U ovoj stranci podsećaju da je procenat naplate električne energije kod “Elektrovojvodine” bio je oko 98 procenata “i kao takav najveći od svih privrednih društava u Srbiji, što je svakako bila posledica dobre i kvalitetne ponude od strane ‘Elektrovojvodine'”.

“Ako je reorganizacija unutar EPS već konstantna i neminovna, krajnji je trenutak da se priznaju promašaji i da se umesto jednog operatora distributivnog sistema uspostavi više, od kojih bi jedan svakako bila ‘Elektrovojvodina’. Liga socijaldemokrata Vojvodine je zahtevala, a zahteva i danas da EPS treba decentralizovati, a ‘Elektrovojvodini’ vratiti status koji je imala – preduzeća koja je zaduženo za snabdevanje električnom energijom i brigu o potrošačima električne energije na teritoriji Vojvodine”, navode u Ligi i traže da ovakve izmene uđu u novi zakon o upravljanju EPS-om “sve do trenutka dokle kompletna imovina koja je Vojvodini oteta od strane Miloševićevog režima ne bude vraćena”.

Autor: 021.rs