Početna Politika LSV inicira smenu Branke Bežanov u Skupštini grada

LSV inicira smenu Branke Bežanov u Skupštini grada

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada pokrenuli su inicijativu za smenu Branke Bežanov sa mesta zamenice predsednika Skupštine grada.

Kako navode ligaši, Bežanov je 10. marta učestvovala u obeležavanju godišnjice hapšenja vođe četničkog pokreta Dragoljuba Draže Mihailovića kod Višegrada, što smatraju moralno neprihvatljivim.

Lider LSV-a Nenad Čanak za sada nije želeo da prognozira kako će se završiti njihova inicijativa. Naime, kako kaže, veći deo opozicije bojkotuje Skupštinu grada u sklopu zahteva protesta “1 od 5 miliona”, zbog čega je onda za smenu Bežanov nephodna podrška SNS, sa kojom su ligaši u vlasti u Novom Sadu.

“Neću da se bavim time ko će podržati ili ne inicijativu, ali u svakom slučaju mi nećemo da učestvujemo u tome da se propagiraju ratni zločinci. To je naš stav i to je jasno. Šta će da bude dalje to zavisi od naših partnera u koaliciji u Novom Sadu, kao i toga šta odluči naš gradski odbor u Novom Sadu”, naveo je Čanak.

Inače, na ovu inicijativu reagovao je Pokret obnove kraljevine Srbije, čija je Bežanov članica, saopštivši da će ona i sledeće godine prisustvovati istom skupu posvećenom Draži Mihailoviću.

“Ako LSV zanima koje će još slične skupove gđica Bežanov posetiti, obaveštavamo ih unapred, kao i javnost, da će to biti tradicionalni skup na Ravnoj gori u maju mesecu, kada će vence položiti na grob generala Draže Mihailovića, na isto mesto i istog dana kada to učini zvanična delegacija Vojske Republike Srbije, odavši tako počast najodlikovanijem srpskom oficiru, kao što je uradila i prošle godine”, naveo je POKS u svom saopštenju.

Ovaj pokret dodaje da “s obzirom da je LSV u koaliciji sa POKS, čiji je predstavnik u Skupštini grada Branka Bežanov i da svi zajedno činimo gradsku vlast u Novom Sadu koju vodi SNS, čini nam se ovaj zahtev za smenom jednog gradskog čelnika, kao bedni pokušaj da se LSV predstavi kao opoziciona stranka, što ona to odavno nije”.

Sednica Skupštine grada zakazana za ponedeljak, 25. mart, ali nije sigurno da će se inicijativa LSV-a, sa ili bez podrške ostalih odborničkih grupa, naći na dnevnom redu.

Izvor: 021
Foto: Printscreen/YouTube