Početna Politika LSV kritikovala odluku o gašenju Elektrovojvodine i osnivanju Elektrosevera

LSV kritikovala odluku o gašenju Elektrovojvodine i osnivanju Elektrosevera

0

lsv-logo-618

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) oštro je danas kritikovala rukovodstvo Elektroprivrede Srbije (EPS), zbog toga što je odlučilo da ugasi Elektrovojvodinu, a sada planira da osnuje Elektrosever i EPS trgovinu u Kosovskoj Mitrovici i upitala kakva je to onda racionalizacija.

Kakva je to racionalizacija poslovanja u kojoj se gasi ukupno pet privrednih društava u državi, počev od Elektrovojvodine pa do Elektroistoka, i u Beogradu se potom centralizuju njihov novac i imovina, a onda se pravi jedno novo privredno društvo? Kakvi su to dvostruki aršini: Elektrosever može da se formira, a Elektrovojvodina mora da se ugasi?“, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Ocenjuje se da je to još jedan dokaz da je reorganizacija EPS-a po zamisli generalnog direktora Aleksandra Obradovića “katastrofalna ideja”.

LSV je zatražio da se usvoji novi zakon o upravljanju EPS-om kako bi se izbeglo da uređenje elektrodistributivnog sistema u Srbiji bude predmet “proizvoljne procene jednog čoveka, jednokratnih uredbi ili interesa moćnog kapitala”.

Autor: Beta