Početna Politika LSV: Nastavljamo borbu za zaštitu paora

LSV: Nastavljamo borbu za zaštitu paora

0

lsv-logo-618

Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je danas da će nastaviti borbu za interese malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava u Vojvodini i povlačenje Predloga zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu iz skupštinske procedure.

Nastavićemo sa borbom za iste ciljeve, našim metodama. Glas vojvođanskih paora će se čuti i dalje i u parlamentu i u svim drugim institucijama. Nastavićemo sa apelima i borbom da država ne umanjuje subvencije poljoprivrednicima i nastavićemo sa prikupljanjem sto hiljada potpisa s namerom da se raspiše referendum kojim će biti zatraženo od Vlade Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srbije da zaštite domaće poljoprivrednike, mala i srednja poljoprivredna gazdinstva od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna, prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta“, ističe se u saopštenju LSV.

LSV dodaje da traži referendum jer je pitanje vojvođanske zemlje pitanje koje će odlučiti sudbinu hiljada i hiljada ljudi.

To nije neko političko pitanje od danas do sutra i o njemu ne može da silom odlučuje jedan ministar u jednom mandatu u Beogradu“, zaključuje se u saopštenju.

Autor: RTV