Početna Politika LSV: Neka se ministri izjasne o suši

LSV: Neka se ministri izjasne o suši

0

Liga socijaldemorkata Vojvodine ponovo pita Vladu Republike Srbije koje mere će biti preduzete da bi se ublažile posledice izazvane katastofalnom sušom.

Stručnjaci već sada procenjuju da će rod kukuruza biti umanjen i za 40%.

Kako kažu, država, u kojoj je 2016. godine izvoz poljoprivrednih proizvoda učestvovao sa 21.6% u ukupnom robnom izvozu, morala bi voditi mnogo aktivniju politiku u cilju očuvanja visokog nivoa poljoprivredne proizvodnje, ali nažalost, takva politika izostaje.

LSV ističe da smo mesecima unazad svedoci priče o razvoju sela koju promoviše Ministar za regionalni razvoj Milan Krkobabić i da su svakodnevne njegove marketinške poruke o opstanku sela, povratku u njih, pomoći poljoprivrednicima… Sa druge strane, naglašavaju, ministar Krkobabić ćuti o sušama i kažu da se nije čula niti jedna jedina njegova ideja o merama za saniranje ove elementarne nepogode.

Seljaku u Srbiji i Vojvodini nisu potrebni marketinški nastupi i epovi o spašavanju sela, nego konkretne mere koje će obezbediti njihovo preživljavanje, zaključuju predstavnici Lige socijademokrata Vojvodine.

Izvor: RTV