Početna Politika LSV: Tomislav Nikolić se uključio u hajku na vojvođanske paore

LSV: Tomislav Nikolić se uključio u hajku na vojvođanske paore

0

liga-socijademokrata

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena što je predsednik Srbije Tomislav Nikolić “potpisao neustavni Zakon o izmenama zakona o poljoprivrednom zemljištu”, izjavio je potpredsednik LSV Đorđe Stojšić i dodao da se nastavlja prikupljanje potpisa za refrendum za zaštitu poljoprivrednika.

Stojšić je napomenuo da ta stranka nikada neće odustati od borbe za vojvođansku zemlju i borbe za prava vojvođanskih paora.

On napominje da LSV nastavlja akciju za prikupljanje 100.000 potpisa za održavanje refrenduma kojim će biti zatraženo od Vlade Srbije, predsednika i Skupštine Srbije da zaštite poljoprivrednike, kao i da je do sada prikupila 50.000 potpisa.

LSV sa žaljenjem konstatuje da se i predsednik Nikolić uključio u hajku protiv vojvođanskih paora potpisavši ukaz o proglašenju Zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu. Ipak, nismo iznenađeni činjenicom da je Nikolić potpisao zakon koji je neustavan i koji će naneti veliku štetu kako poljoprivrednicima i njihovim porodicama, tako i čitavoj državi – naveo je Stojšić.

On poručuje da usvajanjem tog akta borba nija završena, nego je tek počela, kao i da nikada neće odustati od borbe za vojvođansku zemlju i borbe za prava vojvođanskih paora. LSV za usvojeni zakon smatra da omogućava nelojalnu konkurenciju iz inostranstva, ali i domaćih tajkuna, prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta.

Izvor: Tanjug
Foto: LSV