Početna Politika LSV ulazi u gradsku vlast, dobija Vodovod i Informatiku

LSV ulazi u gradsku vlast, dobija Vodovod i Informatiku

skupstina_zarkova

Sinoć je postignut dogovor da Liga socijaledomokrata Vojvodine podrži gradsku vlast koju predvodi SNS. Prema saznanjima 021, Liga će zauzvrat dobiti da vodi dva gradska preduzeća, Vodovod i Informatiku.

Novi direktor Vodovoda trebalo bi da bude nekadašnji Branko Bjelajac, dok je za sada najverovatnije da će Informatikom rukovoditi Dušan Bajić, finansijski direktor stranke.

Još nije poznato da li će LSV dobiti i neku od izvršnih funkcija u gradskoj vlasti.

Odluka nije iznenađenje, pregovara se dugo, kako na nivou dve stranke, tako i unutar same organizacije. U samoj LSV članstvo je bilo podeljeno po ovom pitanju, jedna struja nikako nije želela saradnju sa naprednjacima, dok druga ne vidi ništa sporno u tome.

S druge strane, naprednjacima takođe odgovara da dobiju podršku i drugačije opcije, posebno jer su uspeli da se “očiste” od problematičnih Treće Srbije, DDD i DSS.

Sada treba očekivati da SNS dobije podršku ligaških odbornika i u republičkom parlamentu, kada to bude bilo potrebno.

Sledeće nedelje Skupština grada

Dodajmo da se nezvanično saznaje i da će SPO, koalicioni partner naprednjaka dobiti u novoj podeli rukovođenje Tržnicom i da će zadržati sektor obrazovanja, dok će socijalistima ostati Parking servis i Dom zdravlja.

Sa poslednjom podrškom ligaša i jedne odbegle odbornice iz Pokreta “Dosta je bilo”, uz SPS, Zelenu stranku i SVM, naprednjaci sada mogu da računaju na ubedljivu većinu u gradskom parlamentu od 55 odbornika. Sednica Skupštine grada na kojoj će se birati članovi Gradskog veća i imenovati direktori gradskih JP i JKP održaće se najverovatnije narednog petka, 1. jula.

Autor: 021.rs