Početna Politika LSV: Vlasti treba oštro da kazne aktiviste SNS-a

LSV: Vlasti treba oštro da kazne aktiviste SNS-a

0

aktivisti_hrast1

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine reagovao je na vest da su aktivisti SNS-a iz Sajlova na Fruškoj gori sekli zaštićeni hrast kako bi ga iskoristili za badnjak.

Gradski odbor LSV-a očekuje da će nadležni oštro odreagovati na nezakonitu seču drveta, i to zaštićene vrste, te da će to biti još jedna prilika da nadležne institucije pokažu da nema zaštićenih pred zakonom.

Posle podele flajera pred školama, a zatim uključivanja aktivista u izbore za savete mesnih zajednica, ovo je nova sramota novosadskih naprednjaka u nekoliko meseci. Ujedno, ovo je i novo narušavanje kako političke, tako i opšte kulture, ali pre svega zakona. Krajnji je trenutak da im stranačko rukovodstvo na to skrene pažnju, a nadležni ih konačno adekvatno sankcionišu – piše u saopštenju Lige.

aktivisti_hrast4

Podsetimo, članovi mesnog odbora Srpske napredne stranke sa Sajlova postavili su na svojoj stranici na Fejsbuku fotografije na kojima se vidi kako na Fruškoj gori seku hrast, koji je zaštićena vrsta.

Na fotografijama se vide aktivisti te stranke pored omanjeg drveta hrasta, a na sledećoj slici iste osobe kako nose posečeno drvo.

Izvor: 021
Foto: Facebook