Početna Politika LSV: Za 9 meseci ostvaren budžetski suficit u iznosu od oko 666,2...

LSV: Za 9 meseci ostvaren budžetski suficit u iznosu od oko 666,2 miliona dinara

0

Liga socijaldemokrata Vojvodine ističe da aktuelna novosadska vlast, koju predvodi SNS, štedi na građanima da bi sakrila njene loše rezultate.
lsv-logo-618
Izveštaj o realizaciji gradskog budžeta u prvih devet meseci ove godine, koji će sutra biti analiziran na sednici Skupštine grada, “još je jedan od dokaza da Novi Sad propada, jer se njime već četvrtu godinu upravlja loše”, navodi LSV u saopštenju.
Ova stranka dalje ističe da se u izveštaju o izvršenju budžeta vidi da je, kao finansijski rezultat u periodu januar-septembar, ostvaren budžetski suficit u iznosu od oko 666,2 miliona dinara. “Taj “ušteđeni” novac nije posledica povećanja produktivnosti ili povećanja prihoda u tekućoj godini već je, u najvećoj meri, rezultat prenesenih neutrošenih sredstava iz prethodnih godina. Dakle, kasa Novog Sada je ‘u plusu’ zato što gradska vlast nije potrošila novac planiran za određene kapitalne radove i projekte i što je time zakinula na kvalitetu života građana”, zaključuju u LSV.

Gradska_kuca_u_Novom_SaduU saopštenju se navodi da je taj pozitivan budžetski saldo privid, jer “da su kojim slučajem završili sve neophodne radove, tog novca ne bi bilo i tada bi se uočilo šta se sa gradom zaista događa, minus u gradskoj kasi bi dostigao skoro četiri milijarde dinara”. LSV ocenjuje da banke u kojima leži taj neiskorišćeni novac, mogu zadovoljno da trljaju ruke dok obrću milijarde dinara kojima je trebalo da budu napravljeni vodovod, kanalizacija, putevi i još mnogo toga obećanog u predizbornoj kampanji.
LSV zaključuje da se neka investicija u gradu, veća od biciklane ili pešačkog semafora, može očekivati, eventualno na proleće sledeće godine, kada će se novac svih Novosađana investirati u neki projekat pogodan za fotografisanje i predizborni marketing.

Izvor: 021.rs, foto: wikipwdia.rs