Početna Politika LSV: Za nestanke vode kriva gradska vlast

LSV: Za nestanke vode kriva gradska vlast

0

vodovod

Gradski odbor Lige socijaldemokrata vojvodine optužio je danas vlast u Novom Sadu da je odgovorna zbog čestih nestajanja vode u gradu, uz ocenu da je to posledica neznanja i nesposobnosti čelnika JKP “Vodovod i kanalizacija” iz Pokreta Dinara-Drina-Dunav.

Pa koji put je ove godine čitav Novi Sad ostao bez vode? Pa dokle tako? Ko će za to da odgovara i kada? I vrapci na grani znaju da tim ljudima koji su se dočepali JKP ‘Vodovod i kanalizacija’ ovo preduzeće služi da iz njega izvlače novce, a uvlače nestručne rođake“, ističe se u saopštenju LSV.

LSV dodaje da je reč ljudima koji su pre godinu dana osveštavali vodu u gradskom vodovodu i “obrukali grad pred svetom”.

To su koalicioni partneri ove gradske vlasti. Taj tzv. Pokret DDD i njihove prišipetlje ne znaju ni da održavaju sistem koji su zatekli, a kamoli da ga unaprede. Ovoga puta problem je navodno bio sa strujom u fabrici vode, a sledeći put će to verovatno biti praznično raspoloženje rukovodstva“, navodi se u saopštenju.

LSV napominje da je za sve što rade “nakupci i preprodavci glasova iz DDD na čelu ‘Vodovoda’ odgovorna isključiva gradska vlast i gradonačelnik koji im to dozvoljava”.

NS bio bez vode zbog kvara u fabrici vode

Kako saznaje RTV, ceo Novi Sad jutros je ostao bez vode zbog nestanka električne energije u fabrici vode.

Iz JKP “Vodovod i kanalizacija” saopšteno je da su radnici Elektrovojvodine otklonili su kvar do kojeg je došlo u fabrici vode.

Aleksandar Vukovac iz sektora za informisanje Vodovoda rekao je da je ceo grad bio bez vode nešto manje od sat vremena.

Do nestanka vode došlo je zbog kvara na strujnom kolu koji je izazvao nestanak struje u fabrici vode, pa je automatski prekinuta isporuka vode na celoj teritoriji grada, a kvar je otklonjen za manje od sat vremena“, rekao je Vukovac.

On je pojasnio da se ni na koji način pomenuta situacija nije mogla predvideti, pa ni građani nisu mogli unapred da budu obavešteni, kao što se to radi uobičajeno kada su radovi planirani.

SNS Novi Sad: LSV iznela niz neistina i insinuacija

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Sadu ukazala je danas da je Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u svom najnovijem saopštenju, želeći da po svaku cenu nešto kaže protiv gradske vlasti u Novom Sadu, iznela čitav niz neistina i insinuacija.

Potpuno je besmisleno, kako dodaju novosadski naprednjaci, odgovarati na optužbe da je gradska vlast kriva za neki tehnički kvar odnosno havariju na vodovodnoj mreži.

Lažni dušebrižnici, koji se građana Novog Sada sete samo u vreme predizbornih kampanja, trebali bi pre svega da odgovore na pitanje zašto je prethodna gradska vlast želela da proda JKP ‘Vodovod i kanalizaciju’, što bi imalo višestruke posledice po građane, počev od povećanja cene vode, do prepuštanja strancima najvažnijeg resursa grada Novog Sada“, navodi GrO SNS.

Osim toga, kako dodaju, zbog nebrige i neodržavanja izvorišta vode, za vreme prethodne vlasti Novi Sad je ostao bez trećine pitke vode.

Za razliku od lažnih dušebrižnika i demagoga, koji na svakoj temi pokušavaju da prikupe jeftine političke poene, ova gradska vlast predvođena Srpskom naprednom strankom, nastaviće da radi isključivo u interesu građana Novog Sada“, zaključuju novosadski naprednjaci.

Autor: RTV