Početna Politika LSV: Zgrada od 13 spratova izazvaće saobraćajni haos

LSV: Zgrada od 13 spratova izazvaće saobraćajni haos

0

lsv-logo-618Sve izvesnija gradnja stambeno-poslovne kule od 13 spratova u ulici Narodnih heroja, preko puta Glavne pošte u Novom Sadu, izazvaće saobraćajni haos, navodi GO Lige socijaldemokrata Vojvodine.Kako kažu u LSV, pored polemike o ruženju starog gradskog jezgra pokreće se i pitanje nedostajućeg parking prostora u samom centru Novog Sada.
“Da je želela i umela, gradska vlast je problem parkinga u centru Novog Sada mogla rešiti prilikom nedavne rekonstrukcije Trga republike, izgradnjom podzemne garaže za koju postoji i idejno rešenje. Umesto toga, najavljuje postavljanje montažne garaže između Muzeja Vojvodine i Muzeja savremene umetnosti Vojvodine. Ne treba ponavljati da je reč o jednoj od retkih zelenih gradskih površina, koja bi na taj način bila nepovratno izgubljena, kao ni da se iza tog predloga zapravo krije politikantski pokušaj sukoba s pokrajinskom administracijom, budući da su navedeni muzeji u njenoj nadležnosti”, navode u LSV.
Stručni savet za saobraćaj i puteve Gradskog odbora LSV Novi Sad kaže da se obavezno zaustavi projekat izgradnje kula u centru grada, “važan samo za političku elitu na vlasti”, kao i da grad sa “Parking servisom” krene u izgradnju javnih garaža u centru grada “kako bi građanima i gostima Novog Sada jednom za svagda olakšala pristup atraktivnim lokacijama u centru grada”.
Podsetimo, promenom urbanističkog plana za centar grada planira se izgradnja solitera od 13 spratova na mestu privremenog parkinga, preko puta Glavne pošte. Više o ovom projektu pročitajte u našem tekstu OVDE.
Odluka gradskih čelnika naišla je na oštru osudu velikog dela javnosti, a naročito stručnjaka. Razloge za negodovanje poznatih arhitekata pročitajte OVDE.

Autor: 021