Početna Politika Maja Gojković: Izbori će biti raspisani početkom marta

Maja Gojković: Izbori će biti raspisani početkom marta

0

Maja-Gojkovic-Foto Tanjug

Izbori će biti raspisani početkom marta – izjavila je danas predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, navodeći da je SPS pred velikim izazovom da objasni svojim biračima da li je napravio otklon prema SNS.

Gojkovićeva je u intervjuu “Večernjim novostima” najavila da će se uskoro sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Aleksandrom Vučićem i predsednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom kako bi se dogovorili u kom danu će se glasati.

Biće to kraj aprila ili početak maja – rekla je Gojkovićeva.

Kada je u pitanju saradnja sa SPS, ona je navela da se ne može pobeći od toga da čelni ljudi socijalista daju “incidentne” izjave o uspesima vlade, da provociraju premijera, a da nikakvih sankcija nema.

Upitana ko će sve biti na listi sa SNS, Gojković je navela da je ta stranka do sada razgovarala samo sa SDPS Rasima Ljajića i dogovorila zajednički izlazak.

Kaže da SNS razmišlja i o drugim koalicijama, ali da još uvek nije doneta odluka o tome, te da će kada budu razgovarali sa drugima to biti javno.

Na pitanje ko je neprihvatljiv partner za SNS posle izbora, Gojković je rekla da treba sačekati rezultate izbora i ko će uopšte preći cenzus i da će građani reći ko će se baviti politikom, a ko ne u budućnosti na parlamentarnom nivou.

Predsednica Skupštine Srbije je rekla i da izbora neće biti u Beogradu i da ne zna zašto bi ih i bilo.

DS mora već jednom da odluči šta hoće. Prvo traže republičke izbore, a onda pitaju zašto su raspisani. A niko ne postavlja pitanje predsedniku Vlade Vojvodine Bojanu Pajtiću kada će konačno biti raspisani izbori u pokrajini, da li mora da vlada do poslednjeg momenta. Vučića može da pita svako sve, a Pajtića ne sme niko da pita ni kada će biti izbori – navela je.

Gojkovićeva je, na Dan državnosti i Sretenje, rekla i da je jasno da i današnja vlast ima želju da Srbija napreduje, da ima zakone slične evropskim, da budemo moderna država, da građani žive u uređenoj i pristojnoj državi.

Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug