Početna Politika Milan Balać iz DSS-a prešao u SNS

Milan Balać iz DSS-a prešao u SNS

0

milan-balac-gras-novi-sad-9-sus

Direktor Spensa, Milan Balać, potpisao je jutros ispisnicu iz Demokratske stranke Srbije, a kako 021 saznaje, najverovatnije će preći u SNS. Prema saznanjima iz DSS-a, Balać je već dugo nezadovoljan situacijom u stranci i on tu sebe više nije video, a čak je potpisao i otvoreno pismo za smenu predsednice DSS-a Sande Rašković Ivić aprila ove godine, zajedno sa još nekim odbornicima DSS-a.

Borko Ilić, predsednik novosadskog odbora DSS za 021 potvrdio je da je Balać napustio DSS, i napomenuo da po njegovom mišljenju sve nesuglasice koje se dešavaju u stranci treba se rešavaju unutar stranke, kao što se rešavaju unutar svake porodice.

Ako imaš neka neslaganja sa time kako tvoja stranka funkcioniše, onda to izneseš unutar organa stranke, što je i demokratski a i u saglasnosti sa statutom stranke. Ovde se očigledno radi o nečemu drugom, jer kada neko pređe iz stranke koja je protiv NATO-a i EU u stranku koja je snažno za evropske integracije, onda to nije samo neslaganje sa vrhom stranke već su u pitanju neki drugi motivi“, kaže Ilić i dodaje da DSS nije menjao svoju politiku skoro deceniju, te je vrlo čudno kako se Balać, nakon 13 godina provedenih u DSS-u, sada odjednom ne slaže sa politikom stranke.

Milan Balać o ovoj temi nije želeo da priča za 021.rs, iako je prethodno jednom beogradskom listu prokomentarisao o sukobu sa predsednicom DSS Rašković Ivić, tvrdeći da ona radi apsolutno pogrešne stvari, i da jednostavno više nisu na istom zadatku, te da on ne prepoznaje više politiku DSS-a.

Sa druge strane sama Sanda Rašković Ivić za 021 komentariše da nije tačno da se politika DSS-a menjala, već je uvek ostala ista a to je evroskepticizam i antinato politika. Ona smatra da je problem zapravo sasvim druge prirode.

Mnoge stranačke kolege smatrale su da stranka služi kao agencija za zapošljavanje, što DSS svakako nije. Ukoliko neko misli da stranka postoji samo da bi zapošljavala svoje članove a ne da bi se borila za svoje političke ideje, onda taj neko ne razume pripadnost političkoj stranci. Mislim da je dosta naših sada već bivših kolega smatralo da DSS njima treba da pruži određene pogodnosti u smislu participacije u vlasti, direktorskih mesta, upravnih odbora… Takvi ljudi su otišli i za njima ne treba žaliti“, kaže ona.

Po rečima Rašković Ivić “Gospodin Balać bi želeo da osigura svoje radno mesto, jer se izbori približavaju, te više nijedna funkcija koje je dobijena partijskim koalicionim sporazumima nije sigurna, te je verovatno ideja da se osigura tako što će se prikloniti onoj stranci koja ima najveće šanse da dobro prođe na izborima“.
Sanda Rašković Ivić za 021 potvrdila je da je ta nova stranka u koju Balać prelazi SNS. Međutim iz te stranke nisu bili raspoloženi da daju izjave na ovu temu.

Iz DSS-a poručuju da su na lokalnom nivou imali vrlo korektan odnos sa SNS-om i da očekuju da sve stanke unutar koalicije ispoštuju koalicioni sporazum koji je potpisan, a tamo piše da mesto direktora Spensa određuje DSS. “Ništa se još ne zna jer će biti razgovori na nivou koalicije o tome, ali verovatno tek u septembru, jer Skupština grada neće zasedati u letnjem periodu“, kažu za 021 iz ove stranke.
Milan Balać je na čelu Spensa bio od juna 2014. godine.

Autor: 021.rs
Foto: Dnevnik