Početna Politika Milan Đurić novi gradonačelnik: Nastavak “Vučevićevih” projekata i štednja energenata

Milan Đurić novi gradonačelnik: Nastavak “Vučevićevih” projekata i štednja energenata

0

Novi gradonačelnik Novog Sada u svom prvom obraćanju pred odbornicima u Skupštini grada najavio je nastavak investicija njegovog prethodnika, ali i štednju energenata.

Prilikom glasanja za imenovanje Đurića za gradonačelnika, 66 odbornika bilo je za taj predlog, pet ih je bilo protiv, dok je sedam njih bilo odsutno.

Milan Đurić je najavio da će nastaviti put trasiran 2012. godine, od kada je Srpska napredna stranka na vlasti u Novom Sadu, odnosno da će voditi politiku kontinuiteta.

“Da Novi Sad nastavi da raste i razvija se, da Novosađani imaju bolji životni standard, bilo da stanuju u centru ili u prigradskim naseljima”, naveo je.

Kako je naveo, vreme pred nama nosi velike izazove, mnogo rada, truda i odricanja.

“Zato je važno što svih ovih godina imamo stabilan budžet i finansije”, istakao je i dodao da se konstantno radi na dovođenju novih investicija, kao i da je Novi Sad lider po izvdajanju za program zapošljavanja.

Zbog toga je postignuta, rekao je Đurić, najniža stopa nezaposlenosti u istoriji Novog Sada. Sve to je, naglasio je, vlast Srpske napredne stranke uspela zahvaljujući potpunoj promeni privredne okoline.

Novi gradonačelnik dodao je da će Grad nastaviti da razvija industrijsku zonu Sever 4, ali i da će raditi na otvaranju novih industrijskih zona.

Da nije sve tako svetlo, može se zaključiti iz pridavanja pažnje globalnoj ekonomskoj krizi. Dok Đurić kaže da će se vlast truditi da Novosađani krizu što manje osete, ipak govori da ćemo “morati da štedimo, prvenstveno energente”.

“Pratimo situaciju i primenjujemo mere koje dobijamo od republičke vlasti”, istakao je.

Đurić je istakao da mu je čast da vodi tim koji je vodio Miloš Vučević i veliki deo svog govora zasnivao je na projektima koje je njegov prethodnik započeo.

“U narednoj godini Novi Sad će imati most (u produžetku Bulevara Evrope) – ono o čemu smo decenijama sanjali. Položaj ovog mosta izuzetno je značajan i siguran sam da će postati njegov simbol”, naveo je.

Dodao je da je počela izgradnja i petog mosta koji je deo fruškogorskog koridora, ali i da se planira pešačko-biciklistički na stubovima nekadašnjeg mosta Franca Jozefa. Pomenuo je i rekonstrukciju Spensa, ali i izgradnju regionalnog centra za upravljanje otpadom.

Istakao je da mu je velika čast da vodi tim koji je vodio Miloš Vučević i da će raditi marljivo.

“Očekujemo pomoć i podršku Vlade, jer uvek smo bili ujedinjeni. A u Vladi je sada i čovek koji najbolje zna šta je u interesu Novog Sada i kako se za njega boriti”, naglasio je.

Govor je zaključio obećanjem da će učiniti sve da se Novi Sad razvija, da se neprestano grade novi mostovi, kao i da će biti potpuno posvećen “još naprednijem Novom Sadu”.

Dok Milan Đurić dolazi na mesto Miloša Vučevića kao gradonačelnik, Đurića kao zamenika “zamenjuje” Igor Crnobarac.

Članovi Gradskog veća ostaju nepromenjeni, a među njima je i dalje Aleksandar Kravić iz Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

Izvor: 021.rs
Foto: Printscreen