Početna Politika Miloš Vučević podneo ostavku, Milan Đurić kandidat za gradonačelnika

Miloš Vučević podneo ostavku, Milan Đurić kandidat za gradonačelnika

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podneo je ostavku na tu funkciju i najavio da je kandidat za njegovo dosadašnje mesto njegov dosadašnji zamenik Milan Đurić. Vučević je bio gradonačelnik Novog Sada u tri mandata, a sada će biti potpredsednik nove Vlade Srbije i ministar odbrane.

Vučević se na oproštajnoj konferenciji za medije zahvalio saradnicima i građanima Novog Sada.

– Ja sam veoma ponosan i zahvalan Novosađanima što sam imao prilike da vodim grad – kazao je Vučević i dodao da veruje da je zalaganjem i trudom pokazao koliko voli i koliko mu je stalo do Novog Sada, te da je sve što zna podelio sa ljudima koji će nastaviti da vode grad.

Vučević napominje da je na računu Grada gotovo dve milijarde dinara više nego kada je došao na čelo grada, a pomagaće, kaže, i sa svoje nove pozicije.

Svoje uspehe je sumirao i video „Decenija naših uspeha“, a kaže da nema kapitalnih neuspeha. Voleo bi da je završio izgradnju regionalne deponije, most u produžetka Bulevara Evrope, žali što Novi Sad nije dobio novac za izgradnju stadiona. Kaže da je najviše pogrešio u kadrovskim rešenjima.

Vučević je najveo da bi Skupština grada u sredu, 26. oktobra trebalo da održi vanrednu sednicu na kojoj će se izabrati novi gradonačelnik, njegov zamenik i Gradsko veće.

Izvor: NoviSad.com, 021.rs
Foto: Grad Novi Sad