Početna Politika Miloš Vučević: Ulaganje u škole je ulaganje u budućnost

Miloš Vučević: Ulaganje u škole je ulaganje u budućnost

0

vucevic--ducic-jpg_660x330

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je danas Osnovnu školu “Jovan Dučić” u Petrovaradinu i tom prilikom izjavio da je ulaganje u škole u ulaganje u budućnost.
Vučević je rekao novinarima da je u 2014. godini Grad Novi Sad u renoviranje dva objekta OŠ “Jovan Dučić”, u Preradovićevoj i u Ulici Franje Malina, uložio više od 30 miliona dinara.

“Ova škola je godinama bila zapuštena i nije se vodilo računa o njoj, tako da su oba objekta dospela u situaciju da su morala biti uložena značajna sredstva u njihovo renoviranje, što je i učinjeno”, rekao je Vučević.
On je dodao da je Grad planirao i u 2015. godini da izdvoji značajna sredstva koja će biti izdvojena za uređenje škola i poboljšanje komfora za učenike i nastavnike.

Sa gradonačlnikom je u obilasku škole “Jovan Dučić” bio i član Gradskog veća zadužen za prosvetu Vladimir Jelić.

On je rekao novinarima da je objekat te osnovne škole u Ulici Franje Malina, tzv. “mala škola”, bio u tako lošem stanju da nije bilo moguće izvoditi nastavu u njemu, pa nije ni radio više od godinu dana, a sada je to uređena škola u kojoj se koriste smart table i najmodernija školska oprema.

“U poslednje dve godine iz gradskog budžeta za dva objekta OŠ “Jovan Dučić” je izdvojeno više od 37 miliona dinara, a Uprava za prosvetu će u ovoj godini izdvojiti i dodatnih 400.000 dinara za krečenje i uređenje fasede”, rekao je Jelić.

Po njegovim rečima inicijativa gradonačelnika Novog Sada da se školske sale koriste kako bi učenici besplatno pohađali sportske sekcije i škole već se sprovodi u delo, a kako je najavio od aprila će u svakoj školi na teritoriji grada učenici bar dva puta sedmično moći besplatno da se bave sportskim aktivnostima u šskolskim fiskulturnim salama.

Direktorica OŠ “Jovan Dučić” Ružica Pavlović zahvalila je čelnicima Grada na sredstvima koje je Grad izdvojio za renoviranje te škole i istakla da je ta škola prva u Novom Sadu u kojoj je učenicima omogućeno da besplatno pohađaju sve sekcije.

Osnovnu školu “Jovan Dučić” u Petrovaradinu pohađa 871 učenik, od čega 110 učenika ide u objekat u Ulici Franje Malina. Škola je osnovana davne 1876. godine, od 1952. godine nosila je ime “Vladimir Nazor”, a današnje ime dobila je 1. septembra 1993. godine.

Autor: Tanjug
Foto: novisad.rs