Početna Politika Miloš Vučević: Više se neću kandidovati za gradonačelnika Novog Sada!

Miloš Vučević: Više se neću kandidovati za gradonačelnika Novog Sada!

0

milos-vucevic_660x330

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potvrdio je pisanje 021 da će Novi Sad ukoro dobiti novog čelnika. On je u gostovanju na televiziji N1 rekao da će najverovatnije uživati podršku većine gradskih odbornika i to dok se ne završe nedavno započete investicije.

“Dok radimo na bitnim infrastrukturnim projektima, u međuvremenu ćemo pripremati nekog drugog za kandidaturu na mesto gradonačelnika. Ja se više neću kandidovati za gradonačelnika Novog Sada”, rekao je Vučević, inače jedan od novih potpredsednika SNS, povodom odluke vrha ove stranke da nijedan član ne može da obavlja duplu funkciju.

Kako je naveo, smatra da je do sada dobro obavljao svoj posao i sve što se od njega očekivalo, pa i donošenje nepopularnih odluka.
“Nisam vezan ni za jednu fotelju, a možda za godinu dana ne budem ni potpredsednik stranke, to se nikada ne zna”, poručio je on.

Na pitanje šta je uradio kada je reč o sanaciji stanja u komunalnoj delatnosti, Vučević je naveo da je po dolasku na funkciju zatekao loše stanje u JKP “Čistoći”, “koja je u radu stala”.

“Mog prvog radnog dana čuo sam da ‘Čistoća’ stoji, da ‘Gradsko zelenilo’ ima 120 novih zaposlenih, a da je ‘Vodovod’ zadužen 10 miliona evra. Nisam ni sada zadovoljan stanjem u komunalnim preduzećima, to su decenijski problemi i nije ih lako menjati. Nisam komunalni maneken da tvrdim da je sve super, mi radimo na iznalaženju rešenja i postoje opcije”, naveo je Vučević i dodao da bi jedan od modela rešenja bio model privatno-javnog partnerstva.

Kako 021 nezvanično saznaje, ovaj model trebalo bi da se prvo implementira u rad JKP “Stan” za koje je zainteresovana litvanska kompanija.

Miloš Vučević je ocenio i da su netačni navodi da Grad za potrebe kompanije Lir, jedne od dve firme koje su došle u Novi Sad, izdvaja ogromne sume koje joj se neće vratiti. Naglasio je da se ulaže samo koliko je potrebno za izgradnju hale. Lir će, naveo je on, zaposliti oko 2.500 ljudi.

“Ti ljudi će imati minimalac, ali je to i dalje 30.000 puta veća suma od one koju imaju građani na birou”, komentarisao je Vučević pitanje niskih plata zaposlenih u novim fabrikama, koje će proraditi u toku 2017. godine.

Na pitanje ko će biti vojvođanski premijer, Vučević je naglasio da se još uvek ne zna da li će to biti Igor Mirović, te da to zavisi od odluke vrha stranke.

“Svakako mislim da je on dobar kandidat za premijera, ali mi imamo više dobrih kandidata. Nema sujete između članova SNS, već postoji zdrav takmičarski duh. Do 15. juna očekujemo kompletiranu pokrajinsku vladu, a očekujem i da u narednom periodu počnu pregovori sa drugim partijama. Velika je zainteresovanost ostalih stranaka za učešće u pokrajinskoj vlasti”, objasnio je on.

Kako su građani reagovali na današnje pisanje 021 o mogućim kandidatima za novog gradonačelnika Novog Sada čitajte OVDE.

Autor: 021.rs
Foto: Grad Novi Sad