Početna Politika Miroslav Vasin: Pre nego što naprednjaci nekog nazovu kriminalcem neka objave svoje...

Miroslav Vasin: Pre nego što naprednjaci nekog nazovu kriminalcem neka objave svoje imovinske karte

0

miroslav-vasin_660x330

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin pozvao je danas visokopozicionirane članove Srpske napredne stranke (SNS), da pre nego što nekoga nazovu kriminalcem, da objave svoje imovinske karte i objasne poreklo svoje imovine jer do danas to nije učinio nijedan funkcioner vladajuće stranke.

U svojoj oholosti i uverenju da im je sve dozvoljeno, SNS me juče etiketirao kao kriminogenu ličnost jer su ‘razni Pajtići, Petrovići, Vasini, Ješići i ostala bratija’ kriminalizovali bivšu Pokrajinsku vladu, istakao je u saopštenju Vasin.

On je naglasio da je jedini od svih političara u Vojvodini pre pola godine javno obelodanio sve podatke o sebi, svom obrazovanju,opisao svoj dugogodišnji staz u privredi i funkcije u politici, predstavio svoju imovinu posle 35 godina neprekidnog rada i do zadnjeg dinara obrazložio način njenog sticanja.

On je podsetio da je nakon toga, SNS obećala da će i njeni visoko pozicionirani članovi učiniti isto.

Do danas, upozorio je Vasin, to nije učinio nijedan njihov finkcioner,a obećani zakon o poreklu imovine još nije na vidiku. Zato vas pozivam, poštovani funkcioneri SNS, da pre nego što nekoga nazovete kriminalcem objavite svoje imovinske karte i objasnite poreklo svoje imovine.

To što tvrdite da ste sve prijavili Agenciji protiv korupcije nije dovoljno, tamo se ne obrazlaže način sticanja imovine. Tada bi se videlo koliko vas nema dana radnog staza van politike i javnih preduzeća i koliko vas ne može da objasni kako su svojim platama stekli ono što imaju, ocenio je Vasin.

Brzo bi postalo jasno zašto ne smete da objavite podatke o svom radnom stažu, a građani bi videli pravi profil ljudi koji daju sebi za pravo da najvulgarnije vređaju i etiketiraju političke protivnike, istakao je Vasin.

SNS: Kome ste davali subvencije?

Srpska napredna stranka (SNS), povodom zahteva predsednika vojvođanske Demokratske stranke da funkcioneri SNS, pre nego što nekog nazovu kriminalcim, objave imovinske karte i poreklo imovine, saopštila je danas da je smešno da oni koji se preko novina razjašnjavaju o tome ko je kome ukrao 60.000 evra pričaju o poštenju.

Gospodin Vasin u svojoj oholosti i uverenju da mu je zaboravljeno kako je i kome dodeljivao subvencije i finansirao razne nevladine organizacije čiji su osnivači bili članovi DS.

Umesto što se javno zaklinje u svoje poštenje, neka kaže građanima zašto Kamenica 2 ne radi i nakon potrošenih 35 miliona evra i gde su i kako potrošene pare za njenu izgradnju, navodi SNS u saopštenju.

Autor: FoNet
Foto: Pokrajinska vlada