Početna Politika Mirović: Budžet za 2017. godinu biće znatno veći od ovogodišnjeg

Mirović: Budžet za 2017. godinu biće znatno veći od ovogodišnjeg

0

Mirovic_Igor_vv

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović najavio je, povodom 100 dana od formiranja pokrajinske vlade, da u 2017. godini očekuje veći budžet, kao i pokretanje novih investicionih projekata.

On je, govoreći o tome šta je sa kolegama uradio u proteklih stotinu dana, najviše potencirao planove za izgradnju nove zgrade Radio televizije Vojvodine, nove zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Novom Sadu, za partnerno uređenje kampusa Novosadskog univerziteta i za završetak izgradnje Narodnog pozorišta u Subotici. Dodao je i da se radi na tome da se krene sa gradnjom bloka B i C u Kliničkom centru Vojvodine.

Mirović je naveo i da su uradili rebalans i “zaustavili dalje nenamensko trošenje sredstava iz budžeta”. Kako je rekao, u proteklom periodu otklonjeni su svi “šumovi” u saradnji sa republičkom vladom i ostvarena puna saradnja sa resornim ministrima.

“Budžet za 2017. godinu izvesno će biti znatno veći od ovogodišnjeg, njegova struktura biće prevashodno u funkciji ekonomskog razvoja i na kreiranju tog budžeta već intenzivno rade svi pokrajinski organi uz pomoć sekretarijata za finansije. U narednih 60 dana izvršićemo restruktuiranje duga Vojvodine koji iznosi 9,15 milijardi dinara, sa kamatom koja je veća od jedne milijarde. Pokušaćemo da smanjimo trošak i da dobijemo značajan period u kome nećemo morati da otplaćujemo taj dug”, naveo je Mirović.

On je najavio za narednu godinu izgradnju poslovne infrastrukture u opštinama u kojima ona ne postoji ili je u fazi koja ne odgovara potrebama investitora i, kao drugu značajnu stvar, veća sredstva za podsticaje za dolazak investitora, uz očekivanja da će od januara biti obrazovana jedna nova Razvojna agencija, koja će biti u kooperaciji sa Razvojnom agencijom Srbije, da bi Vojvodina promovisala i podsticala investitore koji će dolaziti.

Autor: 021.rs
Foto: vojvodina.gov.rs