Početna Politika Mirović demantuje Pastora: Program piše apsolutni pobednik izbora

Mirović demantuje Pastora: Program piše apsolutni pobednik izbora

Mirovic Igor  Novi Sad 27 04 2015 Photo Radivoj Hadzic

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović demantovao je da je sa predstavnicima SVM-a bilo razgovora o ulasku LSV u pokrajinsku vlast.

Na sastanku predstavnika Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara nije, kao što gospodin Pastor tvrdi, bilo reči o programu nove Pokrajinske vlade, obzirom da taj program piše pre svih apsolutni pobednik izbora SNS i da posebno nije bilo reči o ustavnom položaju Vojvodine i posebnim zakonima, jer pre svih SNS treba da iskaže svoj stav o tome, a onda druge stranke koje su dobile mnogo manje poverenje građana – saopštio je Mirović.

On navodi da na sastanku nije bilo reči o ulasku bilo koje druge stranke u koaliciju, a “posebno ne LSV obzirom da su oni izbore izgubili”.

Gospodin Pastor je u ime SVM dao predlog na kraju sastanka da se detalji razgovora ne prenose javnosti s obzirom na to da su razgovori tek počeli, pa nas čuđi i to što je svoj predlog i svoju reč prekršio – dodao je Mirović.

Lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je jutros za RTS da bi bilo dobro da i Liga socijaldemokrata Vojvodine bude deo parlamentarne većine u Pokrajini, ali da još ništa nije dogovoreno. Pastor je ocenio da bi politički bilo dobro da Liga kao autohtona vojvođanska stranka i u Pokrajini bude deo vladajuće većine koju će činiti SNS i SVM, ali da bi “odluku o tome trebalo da donesu SNS i LSV koja treba da se izjasni da li je spremna za saradnju ili nije”.

Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš izjavio je u utorak za Blic da bi ta stranka prihvatila razgovore sa SNS, ako bi se složili oko političkih stavova koje zastupa LSV.

Izvor: 021.rs
Foto: NSHronika.rs