Početna Politika Mirović: Očekujem veći budžet u 2017

Mirović: Očekujem veći budžet u 2017

0

IGOR MIROVIC

Na dnevnom redu zajedničke sednice republičke i pokrajinske vlade danas je više od 20 zajedničkih projekata, razgovaraće se o modelima finansiranja, kao i o budžetu Vojvodine za sledeću godinu, izjavio je predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović.

– Očekujemo značajno veći budžet za 2017. godinu. Predviđam da možemo imati više od dosadašnjih sedam odsto – rekao je Mirović, dodajući da je lako govoriti o uslovima kada Vlada Srbije postiže suficit u budžetu.

Kada je reč o projektima, navodi da su oni podeljeni na nacionalne, kao što su pruga Beograd-Budimpešta, izgradnja brzih saobraćajnica kroz Vojvodinu, kao i pitanje navodnjavanja, a za značajan deo tih projekata koje će voditi republička vlada obezbeđena su sredstva.

– Zadatak Vlade Srbije, prema najavama ministra zdravlja, biće da sredstva usmeri da se završi Klinički centar, da poput Niša i mi vidimo svetlo na kraju tunela, da imamo novi veliki objekat od 30.000 kvadrata, 400 postelja, a pokrajinska vlada će svojim sredstvima obnavljati klinike i regionalne bolnice u Vojvodini – rekao je Mirović.

DS: Vučić odbijao da se sastane sa bivšom Pokrajinskom vladom

Demokratska stranka je saopštila da pozdravlja održavanje zajedničke sednice Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, ali podseća da “Aleksandar Vučić nije odgovorio na pitanje zašto svoje partnere bira prema političkoj podobnosti, s obzirom da je četiri godine odbijao da se sastane sa bivšom Pokrajinskom vladom”.

– Podsećamo da je zgrada Banovine bila i tokom prethodnih godina sedište Pokrajinske vlade gde je odbijao da dođe, iako je bio predsednik Vlade Srbije. Na taj način je pokazao da ga zanima samo politički upodobljena Vojvodina, a ne Vojvodina kao značajan deo Republike Srbije. Nadamo se da će ovaj sastanak doneti i neki nov kvalitet, s obzirom da je sadašnja Pokrajinska vlada svu svoju dosadašnju aktivnost usmerila ka realizaciji projekata, otvaranju objekata i održavanju manifestacija koje je osmislila bivša Pokrajinska vlada – navode u DS-u.

Izvor: 021.rs/Tanjug